Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een rustige periode?

AEX-favoriet ASML staat vandaag in de belangstelling. Ze hebben een investor day en maakte bekend dat ze een omzetverdubbeling verwachten in zes jaar. 

 

Na vandaag lijken we een rustige beursperiode in te gaan, misschien zelf wel tot het nieuwe jaar.

 

De ECB komt volgend jaar in actie, wellicht, denkt Goldman Sachs. 

 

 

Het nieuws van de dag is duidelijk de weer superlage Spaanse rente. In staatsobligaties is dus echt niets meer te verdienen voor beleggers. Dat betekent dat het nog drukker wordt op de aandelenmarkt. Ja, die obligatiebeleggers willen ook een kerstbonusje. 

De tussenstand

Waar zien de IEXTraders ondertussen kansen? Het US Equity Fund en Fonds mbp doen goede zaken. Zij stijgen een plekje in het klassement. 

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +94,65% +45,30%
2 Fonds mbp +61,29% +14,11%
3 Ebah +53,10% +12,89%
4 US Equity Fund +59,55% +4,06%
5 Frugal +23,96%

+3,36%

Baan en handelen

Dat de IEXTraders het handelen erbij doen, heeft soms nare gevolgen, zoals bij Hanzicht van Hoop op Welvaart: "Hallo allemaal, Druk vandaag geweest de boel niet goed kunnen volgen met als gevolg heftige verliezen. Heb alles net verkocht. 40% van de oorspronkelijke HOW inleg verlies. IK ga me van het weekend beraden op het vervolg. Vet balen. Ook spijtig voor jou Martin. Groet Hanzicht"

De Turnaround Manager zit erg in dubio over zijn strategie: "Mijn daytrades doen het niet goed de laatste tijd. Ik koop aandelen aandelen van bedrijven die met positief nieuws komen, b.v. beter dan verwachte kwartaalcijfers. Een ander criterium is dat ik koop in een uptrend. En ik verkoop bijna altijd dezelfde dag als de trend omkeert (dalende koers). Ik heb de afgelopen 20 trades eens geanalyseerd. Gemiddelde winst 0.0% dat is niet best. Als ik i.p.v. verkopen op dezelfde dag, 3 dagen later had verkocht zou de gemiddelde winst +1.2% geweest zijn; niet spectaculair. Maar als ik de aandelen bij opening had gekocht, had ik +2.7% extra winst kunnen behalen. Dat lijkt er meer op, maar dan moet ik dus bij opening kopen en is er nog geen sprake van een uptrend. Ik moet eens bedenken of ik mijn strategie ga aanpassen; wellicht ga ik me beperken tot aandelen met goed nieuws die maar beperkt hoger openen, en dan verkopen tegen sluiting van de beurs (of wellicht de helft al eerder als er een downtrend optreedt)."

En nu, een kerstrally tot over de jaartop? Das een kort ritje...

Eerst dit weekend maar eens kijken of de Amerikaanse consument zin heeft om zijn salaris helemaal uit te geven aan cadeau's voor de feestdagen. 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links