Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX feliciteert Bas Heijink

IEX feliciteert Bas Heijink


Namens ons allemaal wil ik onze vaste TA-columnist Bas Heijink van harte feliciteren met zijn verkiezing tot Beste beleggingsexpert 2014 van Nederland. En hij heeft het verdiend.

Want of u nu wel of niet in technische analyse (TA) gelooft, de column van Bas op IEX is altijd relevant. Daarbij is het niet van belang of TA klopt of niet. De dagelijkse analyse van Bas is waardevol omdat TA door de meeste beleggers gevolgd wordt - tot institutionele aan toe - en door een aanzienlijk deel geloofd.

En aangezien de economie, en dus ook de financiële markten, niets anders is dan de resultante van gedrag van mensen, en TA het gedrag van beleggers beïnvloedt, is daarmee het belang aangetoond.

Wisselwerking

Bas ziet het ook goed, niet altijd, maar wel vaak. Dat is overigens een formulering die hij zelf direct zou afkeuren. Bas voorspelt namelijk niet. Hij heeft eigenlijk geen mening. Hij geeft gewoon weer wat de grafieken hem zeggen. Een richting, een trend.

Soms is die duidelijk, soms niet. En die geeft hij gratis door aan de IEX-lezers, ongekleurd door wat er in de wereld gebeurt. En dat laatste is, hoe raar het ook mag klinken, juist de kracht van de analyse van Bas. Goede TA interpreteert niet wat er in de wereld gebeurt, dat is een taak voor beleggers.

Wij delen mee in de vreugde, want zonder Bas hadden wij geen TA-forum gehad met een levendigheid die zijn weerga niet kent in Nederland.
En zonder de stemmen van zijn trouwe IEX-fanbase had Bas de verkiezing van deze belangrijke publieksprijs misschien niet gewonnen. 

Bas, gefeliciteerd met je Gouden Stier in de categorie Beste beleggingsexpert 2014 en proost op je leuke en informatieve columns. 

Bron beeld: Gouden Stier.


"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.


Auteur: Modbreak Henk

"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.

Meer over Modbreak Henk

Recente artikelen van Modbreak Henk

 1. nov '16 Pharming en de Zwarte Ridder 94
 2. aug '15 Moneymaker sprak TomTom 27
 3. aug '15 Imtech: W&W tegen de rest 109

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 am1993 14 november 2014 14:47
  Ik sluit me hier ook bij aan. Ik lach me af en toe helemaal suf om de reacties, maar dat lokt je als lezer ook vaak weer terug, omdat je de onderlinge discussies niet wilt missen. Zeer ontspannend vaak:)
  Er is niemand die Bas verslaat met zo gemiddeld 500 reacties per dag en als hij een paar weekjes weg is zomaar tegen de 6.000 of zoiets. Vooral blijven want Bas heeft voor IEX een hele grote toegevoegde waarde. Hulde.
  Am1993
 2. B. Heijink 14 november 2014 15:06
  Dank je wel Henk voor deze prachtige column en natuurlijk ook een dank je wel voor alle lezers en stemmers. Leuk om weer eens een foto uit de oude doos te zien, de fotoshoot die werd gemaakt toen ik in 2007 bij IEX startte....:) Niets veranderd toch?

  Met vriendelijke groet,

  Bas Heijink
 3. Wanderer 14 november 2014 15:06
  Ik kijk ook elke dag uit naar Bas z'n analyse. Het is naast alle andere indicatoren een onmisbare steunpilaar bij beleggingsbeslissingen. TA is denk ik deels self fullfilling dus het vormt, samen met het bedrijvennieuws de koersen. Wat me altijd verbaast is dat als er volgens TA een correctie moet komen, het goede nieuws wordt genegeerd en het slechte uitvergroot. En andersom bij stijging. Bas, van harte. Dat je er maar nooit mee mag ophouden en in wijsheid nog verder mag groeien!
 4. [verwijderd] 14 november 2014 15:15
  quote:

  am1993 schreef op 14 november 2014 14:47:

  Ik lach me af en toe helemaal suf om de reacties, maar dat lokt je als lezer ook vaak weer terug, omdat je de onderlinge discussies niet wilt missen. Zeer ontspannend vaak:)
  Door het gemiddelde bericht wat jij post staat het kotsen me nader dan het lachen.
 5. [verwijderd] 14 november 2014 16:42
  quote:

  Wanderer schreef op 14 november 2014 15:06:

  Ik kijk ook elke dag uit naar Bas z'n analyse. Het is naast alle andere indicatoren een onmisbare steunpilaar bij beleggingsbeslissingen. TA is denk ik deels self fullfilling dus het vormt, samen met het bedrijvennieuws de koersen. Wat me altijd verbaast is dat als er volgens TA een correctie moet komen, het goede nieuws wordt genegeerd en het slechte uitvergroot. En andersom bij stijging. Bas, van harte. Dat je er maar nooit mee mag ophouden en in wijsheid nog verder mag groeien!
  Ha wan jij ook hier , hier blijven man dft is dood
 6. Rubicon 14 november 2014 19:35
  "... Daarbij is het niet van belang of TA klopt of niet. De dagelijkse analyse van Bas is waardevol omdat TA door de meeste beleggers gevolgd wordt - tot institutionele aan toe - en door een aanzienlijk deel geloofd. En aangezien de economie, en dus ook de financiële markten, niets anders is dan de resultante van gedrag van mensen, en TA het gedrag van beleggers beïnvloedt, is daarmee het belang aangetoond".

  Het is dus niet het instrument op zich, maar het geloof dat eraan wordt gehecht met overeenkomstig handelsgedrag en marktbewegingen tot gevolg. Men kan dus even goed de schikking van theeblaadjes bestuderen en interpreteren. Als de massa er maar in gelooft...
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links