Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spookachtige cijfers

Komt die kerstrally er nu of niet? Sint van Slapend rijk schreef vorige week: "Het wordt spannend morgen, erop of eronder. Boven 400, dan waarschijnlijk begin eindejaarsrally. Onder 400, dan tijdelijk een top en wachten op nieuwe impulsen voor een aanval op de jaartop."

Hanzicht van Hoop op welvaart is vooral verbaasd: "Net terug van een cursus en kijk een beetje met ongeloof naar de beurs. Dow staat boven zijn record. Wat een stijging zeg in twee dagen tijd. Drie dagen geleden riep Bas nog dat hij de oude targets niet meer haalbaar achtte en nu is de 425 bij hem al weer aanstaande. Tsja zoals de wind waait waaien de jasjes van de heren. Ook Nico is nu opeens weer veeeel positiever. Een paar dagen geleden vond hij de AEX er nog slecht bijstaan. Nu heeft hij het ook over de 425."

Maar kerst is het nog lang niet. En Halloween is voorbij, maar spookachtige cijfers zijn er nog steeds: 

Hoe staan de IEXTraders ervoor?

De rendementen van de IEXTraders stegen deze week, alleen keken sommige managers tegen een daling van het rendement ten opzichte van de benchmark aan. Serendipity vandaag buiten de top vijf, terwijl Seren eerst plaats drie innam. De Turnaround Manager heeft een aantal goede calls gemaakt (zie zijn commentaar hieronder). Hij komt binnen op plaats vijf.

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +101,73% +54,54%
2 EBAH +52,48% +15,42%
3 Fonds mbp +57,07% +13,88%
4 Frugal +23,96% +6,76%
5 Turnaround_fonds +46,96%

+6,64%

En verder? 

J&T Capital Partners leggen uit hoe hun nieuwe portefeuille verschilt van de oude: "Onze portefeuille ziet er nog steeds diep roodgekleurd uit. Gaan we iets veranderen: NEE! We blijven positief over onze holdings, let wel op de LANGE TERMIJN. Waarom deed RJT het wel goed en dit fonds veel slechter? Bij RJT hadden we ook veel korte termijn trades, midcap/big caps, en besteden we er gewoon meer tijd aan (dagelijks). Tevens hebben we bij RJT ook meer gebruik gemaakt van het momentum in bepaalde sectoren en/of aandelen. J&T is een long term small cap portfeuille, waarbij we gekeken hebben naar onder meer verschillende value/growth maatstaven en catalysts die er op (middel)lange termijn uit moeten komen. Veel ondernemingen zitten in een turnaround of een strategische heroriëntatie. Deze portefeuille is een pilot waarbij we kijken of we op een 3-jaars termijn een outperformance kunnen behalen."

De Turnaround Manager heeft een wilde rit achter de rug:"+3.4% voor mijn portefeuille dankzij een goede daytrade in Clean Diesel Technologies (CDTI). Voorbeurs viel mijn oog op CDTI vanwege de volgende bekendmaking "the United States Patent and Trademark Office (USPTO) awarded it two new patents covering CDTi's new technology that replaces costly platinum group and rare earth metals in catalytic converters." CDTI sloot gisteren op 1,68 dollar, en opende fors hoger op 2,30 dollar. Ik lette even niet goed op en de koers knalde verder omhoog. Pas acht minuten na opening kocht ik op 2,85, een beetje te laat op een al behoorlijke koers. De helft negen minuten later verkocht op 3,15 en de ander helft weer zes minuten later op 3,40. Die laatste verkoop leek heel goed want de koers zakte daarna weer geleidelijk naar 2,70 dollar. De laatste drie uur ging het weer strak omhoog om op 3,90 dollar te sluiten. Ik ben zeker tevreden met deze mooie winst, ondanks dat er wat meer had ingezeten door met name de late aankoop. Collega trader one2finance heeft CDTI ook gekocht op 3,35 en 3,16 dollar en heeft ze nog; die heeft een hogere winst te pakken lijkt me. In de bijlage staat het koersverloop van CDTI van vandaag, een wilde rit."

Tijd om naar november te kijken

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links