Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kenneth Vermaas

Kenneth Vermaas

Breaking: Cees Vermaas heeft een nieuwe baan. Nou ja, zo breaking is het nu ook weer niet, want toen de CEO van Euronext een paar weken na de beursgang van zijn bedrijf plotseling zijn vertrek bekend maakte gonsde het al snel van de geruchten.

En naar vandaag blijkt doet Vermaas inderdaad een Kenneth Vermeertje: hij wordt baas bij derivatenbeurs CME Europe, de Europese tak van de Chicago Mercantile Exchange, de grootste derivatenbeurs in de wereld. Samen met het Duitse Eurex (eigendom van Deutsche Börse) is CME, dat dit jaar voor het eerst een Europese beurs opende, de grootste concurrent van Liffe, de derivatenbeurs die tot voor kort onderdeel uitmaakte van Euronext.

Het wordt de komende jaren dringen op de derivatenmarkt. Maar CME waagt niet voor niets juist nu de oversteek: de regelgeving rond derivatentransacties dwingt de handel richting elektronische platforms en centrale clearing van transacties. Alle beurzen willen daar een graantje van meepikken. 

Hou die zes ton maar

Waar Vermaas veroordeeld leek om als laatste het licht uit te mogen doen op het steeds stiller wordende Damrak, zit hij plots weer middenin de internationale beurzenrace. En nog sympathiek ook dat hij zijn rechtmatige vertrekpremie van zes ton niet opeist. 

Qua koersverloop doen CME en Euronext sinds de beursgang van de laatste niet veel voor elkaar onder. Hoewel het wel grappig is dat Euronext pas de stijgende lijn heeft weten te vinden ná het vertrek van Vermaas op 1 augustus. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08:15 Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
  2. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1
  3. 09 apr AEX opent lager en houdt vooral de adem in voor wat er later gaat komen 2

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links