Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo vs. turbo

Turbo vs. turbo

Het kort geding die je wist dat zou komen: BNP Paribas sleept Binck voor het hekje, om te zorgen dat de broker stopt met het voeren van de naam "Turbo" voor haar nieuwe hefboomproducten.

BNP Paribas? De Turbo's waren toch van RBS? Ja, maar BNP heeft de turbo-business overgenomen van RBS en wil daarbij uiteraard het nieuw aangekochte merk beschermen. Vandaar dat de kwestie - kort samengevat: "is het een soortnaam of een merknaam?" - nu wordt voorgelegd aan de rechter.

Wat de juridische strijd rond de term Turbo's nog eens extra pikant maakt is het feit dat de man die mede verantwoordelijk is voor de introductie van de Binck Turbo's, Jean Paul van Oudheusden, tot een jaar geleden nog leiding gaf aan de Turbo-desk van RBS (en daarvoor ABN Amro).

We wensen de rechter veel wijsheid en kracht, want dit soort vraagstukken zijn notoir lastig. De AFM noemde de productgroep vorig jaar in een rapport over hefboomproducten gemakshalve maar Turbo's - puntje voor Binck - maar daar staat tegenover dat de andere spelers op de markt, ING, Commerzbank en Citi wel voor andere namen kozen (Sprinters en Speeders) - puntje voor BNP Paribas.

Wie gaat dit winnen? Deel uw mening gerust in de comments hieronder, maar probeer u dan wel op te stellen als onafhankelijke, beleggende rechter: beoordeel de kwestie objectief en als juridische kwestie -  niet op basis van wat u zelf wel handig zou vinden. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 21 mei “Er moet een gedragscode voor crypto-partijen komen” 2
 2. 17 mrt Fed hint op zes renteverhogingen, Azië swingt en de AEX opent in de plus 1
 3. 02 feb Azerion-topman: "Wij zijn niet afhankelijk van het geld op tafel"

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Bowski 5 september 2014 22:33
  quote:

  cees66 schreef op 5 september 2014 10:46:

  goedemorgen mijnheer, ik zie op blz. 15 van markets.rbs.nl/NL/MediaLibrary/Docume... dat het een merknaam is. de eigenaar is dus bekend en lijkt mij een gelopen race voor de eigenaar van deze merknaam.
  Er is daar steeds sprake van TurboR.

  Rbs kan gewoon TurboR's blijven verkopen. En Binck de Turbo's
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links