Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het magische 1998

De S&P 500 is op weg naar de magische grens van 2000 punten. Een nog magischer getal is misschien wel 1998 en dit is om het volgende:

  • de bodem van 6 maart 2009: 666 punten
  • 3 x 666 = 1998
  • 25 augustus is 1998 dagen na 6 maart 2009

De koers kan vandaag dus nog 1998 raken, alsof de duivel ermee speelt.

Oké tot zover de numerologie, nu over tot de orde van de dag: mijn analyse voor de S&P en de AEX.

Lange termijn: 2200

Klik op de grafiek voor een grote versie

Golven tellen

Op de lange termijn zijn er pas twee duidelijke opgaande golfbewegingen waar te nemen, van maart 2009 tot mei 2011 en oktober 2011 tot nu. Een klassieke bulltrend binnen de Elliot Wave kent drie opgaande golven (nummers 1, 3 en 5) en twee neergaande golven (nummers 2 en 4).

Van de afgelopen daling tot 1905 op 7 augustus is het maar de vraag of dit in het grote plaatje al een correctie van betekenis (4) is. In dat geval is er pas één grote correctie geweest en is de subgolf (nu iii) ook nog bezig.

Ik verwacht dat deze subgolf rond 2200 in zijn geheel afgerond wordt. Dan komt in het grote plaatje een belangrijke correctie (4). Blijft de uptrend ook dan nog intact, dan wordt 2900 punten een ultiem koersdoel (5)

Korte termijn: 2030

Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Richting 2033

Wanneer het op korte termijn lukt om door de magische 1998-grens te breken is 2033 mijn volgende koersdoel (weerstand).

De draaidagen om op te letten zijn:

  • 29 augustus. De handelsdag voorafgaand aan Labor Day, de beurzen in de Verenigde Staten zijn maandag dicht. Het seizoenseffect is de dagen voorafgaand aan het Labor-weekend licht negatiever dan normaal, rond en na Labor Day is het historisch rendement positiever dan gemiddeld. Mijn voorkeur heeft een correctieve bodem voorafgaand aan Labor Day.

  • 9 september. Mijn voorkeur heeft een top rond dat moment. In ieder geval let ik bij de genoemde data op een omkeer van de dan geldende trend.

AEX: 29 of 30 juli en 390

In AEX-draaipunt: 29 juli van 23 juli schreef ik dat ik op 29 of 30 juli een lager topje verwachtte en daarna zou kijken naar een vervolgshort. De AEX bereikt op 30 juli een top bij 410. Mijn belangrijkste richtpunt was 390. De laagste slotstand in de huidige daling was 390,25.

De index laat nu een gematigd herstel zien dat nog niet definitief als correctief (er komt nog een test van de low bij 390) of impulsief (we gaan door 420) te labellen is. Ik raad shorts dan ook voorlopig af.

Ik houd de komende draaipunten op Wall Street scherp in de gaten voor aanwijzingen waar de volgende beweging heen zal gaan.


Jan Kastelijns is een selfmade beursdeskundige. .De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Kastelijns neemt veelal posities in op beleggingen die hij hier ook beschrijft, die kunnen overigens wel continu van aard veranderen.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jan Kastelijns

Selfmade belegger Jan Kastelijns was in het verleden werkzaam bij Keijser Capital, Saen Options en All Options International. Hij heeft professionele ervaring als adviseur en optiehandelaar. Hij raakte op jonge leeftijd geïnteresseerd in de financiële markten en is nu na een zelfstudie van jaren een selfmade beursdeskundige. ...

Meer over Jan Kastelijns

Recente artikelen van Jan Kastelijns

  1. apr '15 13 mei cruciale datum 10
  2. feb '15 Definitieve bullmarkttop 8
  3. dec '14 2015: beurswinsten 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moneyball 25 augustus 2014 16:26
    Golven tellen kun je m.i. beter op het strand van Scheveningen doen en voor het doorbreken van magische grenzen adviseer ik Hans Klok. Bij beide heb je beter uitzicht (bij Hans vooral door de assistentes) en als je geluk hebt, spoelt er aan het strand ook nog wat waardevols aan.
  2. [verwijderd] 25 augustus 2014 22:47
    LOL, die truk met 9/10 September als vaststaande dag te nemen voor het kruispunt en vervolgens de opwaartse lijn eran vastplakken is goed, dat ga ik onthouden. De ontwikkeling verder lijkt te kloppen, maar eerst een kleine terugtest tot aan een van de steunlijnen, oftewel 38.2% al dan niet 50% als ik het goed zie.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links