Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMD, Yahoo, Sandisk en Blackberry

AMD, Yahoo, Sandisk en Blackberry

Vanmorgen las ik dat Arend Jan de aandelen Intel en Yahoo bestempelde als oud grootmachten en deze fondsen niet meer toonaangevend vond. Daar geef ik hem helemaal gelijk in. Yahoo en Intel bepalen al heel lang niet meer waar de markt heen gaat en zijn al helemaal niet meer in staat om een goede inschatting van de gehele economie te geven.

Maar dat maakt dit soort bedrijven voor mij juist zo interessant! Dit type fondsen zijn namelijk nog steeds groot genoeg om fatsoenlijk en liquide in te handelen, maar zijn klein genoeg om mooie koersbewegingen te laten zien.

AMD breekt uit

Onderstaand ziet u de daggrafiek van AMD, dit is nog zo’n middelgroot aandeel dat precies in mijn straatje past. Vanwege zijn prijs van onder de 10 dollar wordt AMD vaak vergeten door analisten en sommigen doen het fonds inmiddels zelfs af als pennystock.

Dat vind ik onzin. Hoe dan ook, het aandeel AMD breekt uit! Gisteren schoot het omhoog en wist boven de magische grens van 4,60 dollar te sluiten.

Daggrafiek AMD

Klik op de grafiek voor een grote versie

Op de weekgrafiek wordt het plaatje nog veel duidelijker. Wat mij betreft ligt nu de weg open richting hogere koersen. Deze week komt het bedrijf met de kwartaalcijfers naar buiten. Vorig seizoen zorgde dit voor een flinke stijging en ik verwacht ook deze keer vuurwerk.

Weekgrafiek AMD

Klik op de grafiek voor een grote versie

Yahoo sukkelt zijwaarts

Yahoo zit een beetje vast rondom de huidige koersen. Er lijkt een bodem te zijn ontstaan rond de 33 dollar en een uitbraak komt tot stand wanneer het aandeel boden de 38 dollar weet te sluiten. Ik zit al tijden long middels een Citi speeder.

Ik heb namelijk grootse verwachtingen van de Alibaba-IPO. Zoals u weet heeft Yahoo daar een aardig belang in en wanneer het bedrijf in augustus succesvol naar de beurs gaat, kan dit leiden tot een flinke koersstijging van Yahoo.

De voorzichtige belegger stapt even uit rondom de cijfers van vanavond. De speculant pakt deze cijfers juist mee. Bij Yahoo ligt immers als de risico-rendementverhouding in het voordeel van de koper.

Ik ga er namelijk nog altijd vanuit dat niemand Yahoo meer hoog heeft zitten en dat slecht nieuws minder zwaar weegt dan goed nieuws.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Sandisk kan draaien

Het volgende aandeel dat precies in mijn rijtje past is Sandisk. Iedereen kent Sandisk, maar het is nog lang niet zo’n groot bedrijf als Microsoft of Visa. Dat maakt het (ik blijf het herhalen) juist zulke fijne aandelen.

Ik heb de hele rit omhoog van 75 dollar naar 100 dollar meegepakt met een Citi speeder long. De winst is erg mooi en ik heb enige tijd geleden eieren voor mijn geld gekozen. De goede kwartaalresultaten hebben menigeen verrast de vorige keer en hebben in mijn ogen nu teveel verwachtingen voor het afgelopen kwartaal in de koers gepompt.

De concurrentie is ondertussen flink toegenomen en Sandisk heeft het er niet gemakkelijker op gekregen. U ziet in de onderstaande grafiek het momentum afnemen. Deze week komt ook Sandisk met de kwartaalcijfers. Ik ben volledig gedraaid en zit nu short.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Blackberry doet het niet

De laatste dagen heb ik het koersverloop van Blackberry als een havik gevolgd. Ik zat er bovenop en heb het fonds niet van het scherm gehaald. Zoals AMD de ideale uitbraak liet zien, had ook Blackberry dit koerspatroon neer kunnen zetten.

Het aandeel van de telefoonfabrikant is er echter niet in geslaagd om de rally voort te zetten en de koers te laten uitbreken. De weerstand op 11,60 dollar is vooralsnog één brug te ver en er is even geen reden meer voor enthousiasme over Blackberry.


Klik op de grafiek voor een grote versie

De Marktgevoel Speeders-portefeuille is de laatste tijd erg neerwaarts gericht.U kunt zien dat de voornaamste posities gaan profiteren van een daling. Als u meer wil weten over mijn beleggingsstrategie, reageer onder deze column of stuur gerust een mailtje.

Duijvestijn heeft posities in AMD, Yahoo en Sandisk.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 15 juli 2014 15:05
    quote:

    Spetter schreef op 15 juli 2014 14:27:

    Als Sandisk gaat draaien zal Gemalto ook draaien. Die maken de software voor alle sticks etc van Sandisk.
    Ik zit er zelf momenteel niet in en ben ook niet van plan om dat te doen, maar als je goed naar de grafiek van Gemalto kijkt, zie je dat deze al ruim een maand aan het draaien c.q. dalen is..
    succes
  2. Speler 18 juli 2014 19:16
    Nou meneer Duijvestijn, met AMD slaat u de plank wel faliekant mis. Het aandeel breekt niet uit, maar zakt als een pudding in elkaar! Doet nu -18 % op een slecht Outlook.
    Zo ziet u maar weer mensen, trek uw eigen conclusies op uw eigen informatie en luister niet naar wat anderen denken te weten.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links