Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corio overnameprooi

Corio overnameprooi

Corio is een duidelijke overnamekandidaat. Dit stelden analisten van Société Générale in een rapport over fusies en overnames in Europa.

Volgens de analisten zouden zowel Unibail-Rodamco als Klepierre interesse kunnen hebben in Corio voor een overnameprijs van zo'n 3,7 miljard euro. Bij een huidige marktkapitalisatie van 3,3 miljard euro betekent dit een premie van ruim 12%.

De kans dat Klepierre een bod uitbrengt achten de analisten van Société Générale twee keer groter dan dat Unibail-Rodamco dit doet. Reden is dat de synergievoordelen die Klepierre kan halen met 5% flink hoger liggen dan de 2% voor Unibail-Rodamco.

Wel tekenen de analisten van Société Générale op dat er de nodige risico's kleven aan de vastgoedportefeuille van Corio.

8% premie

Overigens is niet alleen Corio een overnamekandidaat op het Damrak. Société Générale rekent een bod door Hammerson op Eurocommercial Properties ook tot de mogelijkheden. Hammerson zou volgens berekeningen van de analisten bereid zijn om 1,5 miljard euro neer te leggen voor de Nederlandse midkapper, wat een premie van 8% impliceert.

Eurcommercial Properties kopen zou Hammerson volgens Société Générale 3% aan synergievoordelen moeten opleveren en moet het bedrijf helpen om een Europese leider te worden op de retailmarkt voor vastgoed.

Op een 0,9% hoger Damrak noteerden Corio en Eurocommercial Properties respectievelijk 1,4% en 1,3% hoger.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Orca 29 april 2014 14:32
    Als dat doorgaat, en laten we dat ff doen want ik zit ze long, zoudat bijna 'n loepzuivere -100% impliceren op de laatste 7 adviezen van Deutsche Bank op deze hut, mits je de 2x div (vorig jaar en dit jaar) meerekent. Kijk maar op guruwatch.nl
    We wachten rustig af op de dingen die al dan niet komen gaan.
  2. Orca 29 april 2014 14:48
    Ligt eraan. Als de ABPeetjes van deze wereld ja zeggen gaat 't door. Van mij hoeft 't niet maar ik ga d'r ook geen halszaak van maken. Ik werk vanuit 'n permanente euro roodstand, heel bewust, dus 't zorgt hiero niet voor overtollige gelden die ik niet kan alloceren. Kortom bod of geen bod, ik vind alles best.
  3. beterwisdanonwis 29 april 2014 15:20
    Raar verhaal, ik geloof er niet veel van. Welke drijfveren heeft Corio om zich over te laten nemen, daar lees ik niet veel over. Als aandeelhouder van Corio zou ik er wel garen bij spinnen. Echter een overname door een ander zie ik niet snel gebeuren. Koers gaat wel mooi omhoog.
  4. forum rang 5 Porscheknakker 5 mei 2014 11:38
    De koersen van overnameprooien worden normaal eerst flink omlaag gezet.
    Daarna wordt pas het overnamenieuws bekend gemaakt.
    Hier gaat het precies andersom en dat is zeer vreemd.
    M.a.w. ik geloof van deze overname voornemens totaal niets.
    Société Générale zal wel wat aandelen in de verkoop willen zetten voor een behoorlijke prijs.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links