Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Internet fashion stocks

Internet fashion stocks

Wat ging dat hard gisteren. Aandelen die (nog) geen geld verdienen voor u als belegger gingen keihard onderuit op de Amerikaanse beurs. Facebook, LinkedIn, Tesla, Twitter, Amazon en FireEye verloren allen gisteren respectievelijk 2,1% tot ruim 10% in één dag.

Fashion stocks noem ik ze. Bedrijven met een hoge of negatieve koerwinstverhouding (k/w). Ofwel bedrijven die een hoge beurswaarde hebben, maar niet gebaseerd op omzet, winst en dividend. Nee, de waarde van deze categorie aandelen is gebaseerd op verwachtingen, toekomstplannen en adviezen. Punt van aandacht is dat de adviezen ver uiteenlopen.

 

 

Vinden er nu verschuivingen plaats in de markt? De trend is sinds begin maart zichtbaar veranderd. De aandelen met goede winst- en omzetcijfers zijn weer populair. En de fashion stocks worden aan de kant geschoven. Wat ook opvalt is dat juist deze categorie aandelen zo hard opliep na het 4e kwartaalcijferseizoen. Nu de eerste kwartaalcijfers van 2014 er aan zitten te komen zijn ze ineens minder in trek.

 

 

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat internet dood is! Verre van dat. Kijk eens naar dit rapport van Morgan Stanley dat zomaar in de IEX mailbox zit. De ironie wil dat het bijna uitkomt op het moment dat ook de Nasdaq Composite een all time high viert. Die van veertien jaar geleden welteverstaan op dik 5000 punten om precies te zijn (en waar de index nu nog altijd ver onder staat).

 

 

Kijk vooral technisch is misschien nog wel het beste advies bij aandelen die geen fundamentals hebben en puur op fantasie drijven. Verder is het bij deze aandelen vooral hopen en bidden dat u de winnaars hebt en niet te veel onvermijdelijke verliezers, want met deze fondsen is vooral gokken. Anders heeft Selwyn Duijvestijn misschien nog wat ideetjes voor u.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. @iPlof 4 april 2014 18:29
    Maak er maar out-of-fashion stocks van want de tech op Nasdaq kleurt weer bijzonder rood.

    facebook staat zo'n 20% onder zijn recente top, linkedin al 1/3 daaronder en twitter ruim 40%.

    Mensen kochten/kopen deze aandelen voornamelijk voor de korte termijn koersstijging. Nu de koers daalt denk ik dat daling dus nog wel even aanhoudt. Ook zijn de volumes op de daling fors te noemen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links