Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Today's en Lynx gaan toch niet samen

Today's en Lynx gaan toch niet samen

De overname van Today's Brokers door Lynx gaat niet door. Dit maakte Today's Brokers vrijdag bekend en dit werd bevestigd door Lynx.

De Nederlandsche Bank heeft geen toestemming gegeven voor het samenvoegen van de twee online brokers, aldus directeur Cees Smit (foto) van Today's Brokers, die vandaag duidelijkheid wilde scheppen richting klanten en zakenpartners.

 "Het heeft ons geld gekost dat de fusie in de lucht bleef hangen. Potentiële klanten wachtten met overstappen naar Today’s", redeneerde Smit, die een eventuele schadeclaim richting Lynx niet uitsloot.

"Today's is sterk genoeg"

Volgens directeur Rogier Groen van Lynx is "in overleg" besloten om de aanvraag bij DNB in te trekken.

"Beide partijen [Lynx en Today's] achtten het beter om zelfstandig door te gaan", na een langdurig overnameproces, aldus Groen.

Volgens Smit is Today's sterk genoeg om een zelfstandige koers te varen, met circa 5.000 klanten en een beheerd vermogen van zo'n 200 miljoen euro. Wel noemde Smit het afketsen van de deal "jammer".

Ook Lynx ziet de toekomt met vertrouwen tegemoet en blijft inzetten op groei. Lynx heeft volgens Groen momenteel meer dan 16.000 klanten en is het afgelopen jaar gegroeid met bijna 4.000 klanten.

Verder expanderen

"We bestaan inmiddels alweer zeven jaar en zijn na Binck nu de tweede online broker van Nederland. Verder laten onze kantoren in België en Duitsland forse groei zien. We gaan in 2014 daarom verder expanderen in Europa". Op korte termijn gaat de online broker in twee nieuwe Europese landen van start, waarna Lynx in vijf landen actief is.

Een eventuele schadeclaim door Today's ziet Groen met vertrouwen tegemoet. In de intentieverklaring die Lynx en Today's tekenden was geen boeteclausule opgenomen indien de overname zou afketsen.

In de zomer van 2013 werd bekend gemaakt dat Lynx Today's zou overnemen. Beide online brokers maken gebruik van het handelsplatform van het Amerikaanse Interactive Brokers en het samengaan bood dan ook synergievoordelen.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 maart 2014 14:08
    WAAROM moet hier nogmaals.....????

    Fusie Today's Brokers en Lynx van de baan
    Gepubliceerd op 21 mrt 2014 om 11:06 | Views: 2.198

    •Fusie Today's Brokers en Lynx van de baan
    •VEB: zelf beleggen wordt steeds goedkoper
    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen toestemming gegeven aan de fusie van internetbrokers Today's Brokers en Lynx. Dat meldde Today's Brokers vrijdag.

    Daarmee is de overname van Today's door Lynx definitief van de baan.Today's gaf in augustus vorig jaar aan dichtbij een fusie met Lynx te zijn. In november werd volgens het bedrijf echter duidelijk dat DNB geen toestemming wilde verlenen. Vervolgens hebben beide partijen nog gekeken of er mogelijkheden waren alsnog toestemming te krijgen, maar inmiddels heeft Today's besloten dat dit geen zin heeft.

    Directeur Cees Smit van Today's gaf vrijdag in een verklaring aan teleurgesteld te zijn dat de fusie niet doorgaat. Today's is volgens hem echter sterk genoeg om op eigen kracht door te gaan. Het bedrijf blijft geïnteresseerd in mogelijkheden om via een fusie overheadkosten te besparen, maar is momenteel niet actief op zoek naar een partner.

    Schadeclaim

    De mislukte overname heeft Today's geld gekost, zei Smit verder. ,,Potentiële klanten wachtten met overstappen naar Today's", stelde hij. De directeur gaf niet aan in hoeverre zijn bedrijf een schadeclaim heeft op Lynx.

    Op de redenen voor de afwijzing door DNB wilde Smit niet ingaan. Ook DNB was niet bereid hier commentaar op te geven. Lynx was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.
  2. forum rang 4 Louis Pasciuto 21 maart 2014 14:13
    De lamme en de blinde... negatief advies van DNB lijkt me geen aanbeveling.
    Lynx gaf ooit als reactie op de vraag waarom de newsfeed ontbrak: 'dat moet u zelf een beetje op internet bijelkaar zoeken'.
    Bij Todays moest je zelf naar Zwitserland bellen om je account te activeren. Kortom, de toegevoegde waarde van beide tussenpersonen van IB ontgaat me volledig, kun je beter direct naar IB gaan.
  3. Achteraf gezien... 21 maart 2014 14:33
    Nu zijn er dus 2 brokers die zeggen na Binck nr. 2 te zijn. Wie heeft er gelijk?

    Het verhaal hieronder van DeGiro over aantal transacties lijkt mij wel hout te snijden. Als ze in 6 maanden de 2e zijn geworden en al meer dan de 16.000 klanten van Lynx hebben en ze in 2015 meer transacties hebben dan Binck, dan hebben ze zich zeer snel een mooie positie op de Nederlandse markt veroverd.
    -------------------
    "DeGiro, opgericht in 2008, is naar eigen zeggen na BinckBank de grootste onlinebroker van Nederland. Nagel wilde desgevraagd geen concrete cijfers noemen. .... De bestuurder gaf aan dat mogelijk in 2015 BinckBank in te halen wat betreft het aantal transacties. We weten hoeveel transacties er zijn in Nederland, we kennen ze van Binck, dus zo weten we waar we staan".

    "Ook Lynx ziet de toekomt met vertrouwen tegemoet en blijft inzetten op groei. Lynx heeft volgens Groen momenteel meer dan 16.000 klanten en is het afgelopen jaar gegroeid met bijna 4.000 klanten. We bestaan inmiddels alweer zeven jaar en zijn na Binck nu de tweede online broker van Nederland".
  4. The Duck Master 21 maart 2014 22:16
    Er hoeft toch niemand Todays over te nemen?
    Als ze slim zijn, verlagen ze de tarieven flink, zodat die richting DeGiro gaan.
    IB heeft namelijk wel een stabieler en beter handelssysteem, dat icm echt scherpe tarieven zal wel klanten trekken.
    Doen de huidige grote brokers niets, zullen ze inderdaad ingehaald gaan worden door een partij als DeGiro.
  5. Billie10 22 maart 2014 11:50
    Beste Duck Master,

    De oplossing die je aandraagt door de tarieven te verlagen naar het niveau van de Giro gaat niet. Zoals je weet werkt Today's met IB samen en dat houdt ook in dat ze vast zitten aan de inkoop tarieven van IB. Het laagste inkooptarief van IB zit nog fors boven die van het klantentarief van de Giro.
    De enige mogelijkheid is om met service en gratis tools de klanten naar je toe te trekken. De tarieven slag hebben Lynx, Today's, Traders only, tradster allang verloren. Persoonlijk denk ik ook dat dit de reden is dat de fusie niet doorgegaan is. De prijs die Lynx voor de klanten van Today's wilde betalen is door de komst van de Giro gehalveerd.
  6. [verwijderd] 22 maart 2014 13:32
    Voor veiligheids/privacy redenen kunnen soms de oorzaak zijn dat u als klant naar Zwitserland moet bellen. Maar dit zijn uitzonderlijke situaties. Als u een klacht heeft of ontevreden bent over onze service dan hoor ik het graag en los dit zeker op.

    voor de rest geloof ik dat er heel veel redenen zijn om te handelen via Today's neem bijvoorbeeld ons eigenhandels platform. Daarmee werden we vandaag in de Telegraaf beste Broker.
  7. [verwijderd] 22 maart 2014 13:40
    Helaas zijn de partijen totaal niet met elkaar te vergelijken.
    Vorige week verscheen er reeds in het FD een korte uitleg over. U moet maar eens kijken naar de veiligheid. Als een collega belegger bij deGiro grote schade maakt door margin problemen dan hebben de andere rekeninghouders een probleem. Ook is Degiro geen bank en wordt de cash in hun eigen fonds gestopt. U moet maar eens naar de voorwaarden van het fonds en de risico's van dit fonds kijken en dit vergelijken met een normale rekening. Op dit moment krijg je geen rente bij de Giro maar wel risico.

    Ook zijn er grote verschillen in handelsplatformen en handels mogelijkheden. Het is op dit moment de action te vergelijken met een delicatesse zaak.
    uiteindelijk kan het prima naast elkaar bestaan. De een kiest voor goedkoop en de andere voor goed.

    Ik zou zeggen lees eens goed de verschillende voorwaarden en bekijk goed de verschillen.

    Cees
  8. The Duck Master 22 maart 2014 13:43
    Hier het volledige VEB Brokeronderzoek.
    veb.net/Effect/2014-03-19_33/2014-03-...
    Bizar hoe de top 3 goedkoopste brokers in korte tijd zo is veranderd in: 1 DeGiro 2 ING 3 Keytrade
    De eerste grote prijsvechters als Binck/Alex en IB (Klonen), komen niet eens meer in de lijst voor...
  9. Achteraf gezien... 23 maart 2014 11:55
    Leuk dat de heer Smit reageert, maar ik heb er een paar kanttekeningen bij.

    "Helaas zijn de partijen totaal niet met elkaar te vergelijken".

    Ok, lijkt me redelijk, maar vervolgens wordt er toch een vergelijking gemaakt.

    "Het is op dit moment de Action te vergelijken met een delicatesse zaak".

    De vergelijking gaat niet op: Action en een delicatessenzaak verkopen andere producten, maar brokers verkopen exact dezelfde financiële waarden. Het is niet zo dat ik op Unilever certificaten die ik via Today's koop meer dividend ontvang dan op de Unilever certificaten die ik via DeGiro koop.

    "Ook zijn er grote verschillen in handelsplatformen"

    Dit is wel een geldende vergelijking. DeGiro bied een redelijk 'kaal' platform. Bij Today's krijg je het zeer uitgebreide platform van IB, of hun eigen platform, dat kennelijk goede beoordelingen heeft ontvangen.

    "Als een collega belegger bij deGiro grote schade maakt door margin problemen dan hebben de andere rekeninghouders een probleem".

    Dit is onjuist. Tekorten bij collega beleggers worden niet afgewenteld op de andere rekeninghouders van DeGiro. waar Cees waarschijnlijk op doelt is het feit dat DeGiro de aandelen van rekeninghouders kan uitlenen en dat daar dus een tegenpartij risico ontstaat.

    Hoe groot is dat risico? DeGiro vraagt 104% contante marge, die ze kunnen gebruiken als de tegenpartij de aandelen niet terug kan geven. Als door een koersstijging de gestelde zekerheid onvoldoende is om alle aandelen terug te kopen, worden de wel teruggekochte aandelen naar rato verdeeld over de in dat fonds beleggende rekeninghouders. Het is dan dus mogelijk dat er een deel van je aandelen weg is.

    Die tegenpartijen zijn natuurlijk hedgefunds die short willen gaan. Bij een plotselinge daling van koersen zal dit geen probleem geven, aangezien shorters dan juist geld verdienen en het geen probleem zal zijn de aandelen terug te geven. Er kan wel een probleem ontstaan bij een plotselinge koersstijging, bijvoorbeeld bij een overnamebod. Die hedgefunds zullen echter niet slecht short zitten in één aandeel, dus meestal wel een verlies kunnen verwerken. Kijk naar Bill Ackman's Pershing Square die flink short zit op Herbalife en daarop reeds $ 500 miljoen verlies leed, maar Pershing Square maakte gewoon vette winst.

    DeGiro geeft de opbrengsten van de aandelen uitleen terug aan haar rekeninghouders in de vorm van lage tarieven. Ik vind dat een faire deal. Hoe lager de kosten hoe hoger het te realiseren rendement, zo werkt dat gewoon. Het zal echter niet voor iedereen zijn en Cees wijst daar, hoewel dus met een foutief voorbeeld, terecht op.
  10. [verwijderd] 23 maart 2014 22:09
    Oké de vergelijking moet zijn de Action en de Blokker?
    maar serieus er zijn grote verschillen tussen je geld bij een bank en beleggingsfonds dat meer kan verliezen dan je inleg.
    Als DeGiro geen goede concurrerende margins heeft wat jij suggereert dan zullen ze niet kunnen groeien omdat actieve traders goede margins willen. Dit is precies wat je als medebelegger niet wil. Want bij een crash ben je allemaal kapot. Ook zijn er in het FD meerdere verhalen geweest over stortingen op belangrijke momenten. Maar ik geef je graag een uitgebreide toelichting op mijn mening.
    Ik blijf zeggen dat je geen appels met peren moet vergelijken en ja het is allebei fruit.

    Cees
  11. [verwijderd] 23 maart 2014 22:13
    En ja Duckmaster kijkend naar puur handelen in Amsterdamse aandelen dan is het speelveld veranderd, maar kijk ook eens naar opties, buitenlandse opties. Ik denk dat beleggen in het algemeen veranderd is. Wie handelt er alleen maar in aandelen? en alleen in Nederland?
    Als je brokers vergelijkt kijk dan ook eens naar innovaties en service. In dit licht: Beleggers belangen en Cash koos voor Today's als beste broker.

    Cees
  12. sjeetje 25 maart 2014 13:11
    quote:

    Achteraf gezien... schreef op 23 maart 2014 11:55:

    "Als een collega belegger bij deGiro grote schade maakt door margin problemen dan hebben de andere rekeninghouders een probleem".

    Dit is onjuist. Tekorten bij collega beleggers worden niet afgewenteld op de andere rekeninghouders van DeGiro. waar Cees waarschijnlijk op doelt is het feit dat DeGiro de aandelen van rekeninghouders kan uitlenen en dat daar dus een tegenpartij risico ontstaat.

    Hoe groot is dat risico? DeGiro vraagt 104% contante marge, die ze kunnen gebruiken als de tegenpartij de aandelen niet terug kan geven. Als door een koersstijging de gestelde zekerheid onvoldoende is om alle aandelen terug te kopen, worden de wel teruggekochte aandelen naar rato verdeeld over de in dat fonds beleggende rekeninghouders. Het is dan dus mogelijk dat er een deel van je aandelen weg is.

    Die tegenpartijen zijn natuurlijk hedgefunds die short willen gaan. Bij een plotselinge daling van koersen zal dit geen probleem geven, aangezien shorters dan juist geld verdienen en het geen probleem zal zijn de aandelen terug te geven. Er kan wel een probleem ontstaan bij een plotselinge koersstijging, bijvoorbeeld bij een overnamebod. Die hedgefunds zullen echter niet slecht short zitten in één aandeel, dus meestal wel een verlies kunnen verwerken. Kijk naar Bill Ackman's Pershing Square die flink short zit op Herbalife en daarop reeds $ 500 miljoen verlies leed, maar Pershing Square maakte gewoon vette winst.
    Zou dit ook gelden bij beleggingsfondsen en trackers? Oftewel, kun je daar ook short in gaan? Als alleen losse aandelen worden uitgeleend door DeGiro en een eventueel resterend tekort (kleine kans maar stel) wordt afgewenteld op beleggers in dat aandeel, dan zou je dus helemaal gratis (zonder transactiekosten bedoel ik) in allerlei beleggingsfonden kunnen beleggen zonder dit risico te lopen. Of mis ik iets?
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links