Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon: meer dan online retailer

Analyse Amazon

Is de koersval van 11% na de publicatie van de vierdekwartaalcijfers een prima instapkans voor beleggers in Amazon?

Diverse analisten verhoogden ondanks de tegenvallende resultaten zelfs hun koersdoel. Zij verwachten veel van de prijsverhoging van het loyaliteitsprogramma Prime. Prime-leden hebben tegen een jaarbijdrage van nu nog 79 dollar, recht op gratis aflevering en kunnen daarnaast kosteloos over diverse andere diensten beschikken.

De verwachting is dat Amazon de prijs van een Prime-lidmaatschap gaat verhogen met 20 tot 40 dollar.  Zo'n 20% van de zeventig miljoen Amerikaanse huishoudens met een account bij Amazon heeft ook een Prime-account.

Bovendien is de innovatiekracht van Amazon indrukwekkend, het is allang niet alleen een online boekenverkoper meer. Zo stelt het concern onder meer het handelsplatform en distributiebedrijf beschikbaar aan derden, produceert het zelf electronica en gaan er geruchten dat Amazon zelf een spelcomputer op de markt gaat brengen.

En het concern beschikt over een genoeg cashflow om nieuwe investeringen en acquisitites te doen. Ik zie in de koerscorrectie dan ook een gunstig instapmoment.

Lees hier de uitgebreide analyse van Wim Zwanenburg.


Wim Zwanenburg is beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. De beloning van Zwanenburg staat direct noch indirect in relatie tot de aanbevelingen in deze publicatie. Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. De besproken aandelen kunnen voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Een ieder die informatie uit deze publicatie ten grondslag legt aan aan- en verkooptransacties in financiële instrumenten, doet dat op eigen risico. Klik hier voor de uitgebreide disclaimer.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links