Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Dutch RRR

Royal Dutch RRR

Zit u ook met open mond naar Royal Dutch Shell te kijken? Twee weken geleden was er die winstwaarschuwing waar het fonds aanvankelijk zwaar nat op ging, maar uiteindelijk op -0,04% slot. Nu zijn er de definiteve cijfers en boem: +1,8%! Zelden een fonds per saldo zien stijgen op een Enorme Waarschuwing (want dat was het) :-)

Wat ik uit de markt hoor is dat de crux 'm vooral in de Reserve Replacement Ratio (RRR) zit. Hoeveel vaatjes olie en gas heeft Olies enerzijds opgepompt en anderzijds nieuw aan de voorrad toegevoegd? Daar komt een hogere dan verwachte 123% uit. Sinds de reserve-affaire tien jaar terug wordt hier scherp op gelet.

JPMorgan heeft het hier ook al over:

 

 

Dan ziet u twee andere defensieve hoekstenen in uw portefeuille Heineken fors en Unilever flink dalen. Wellicht heeft dat met Diageo te maken dat -4,40% zakt op KW4-cijfers. De peers van die twee dalen ook, maar Heineken spant wel de kroon. En het aandeel ligt dit jaar al zo slecht met ruim -8%.

Kijk aan, hoort u het ook nog van iemand anders:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 07 aug Vooruitblik: hoogspanningsgrafieken, het wordt nu make or break 2
  2. 05 aug Het is uitblazen voorbeurs en zie, de winstverwachtingen zakken 1
  3. 04 aug Dertien (tech-)grafieken die u beslist vandaag nog móet zien 2

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links