Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De beer is moe

Jullie hebben hem waarschijnlijk ook niet gemist, maar nadat ik een Gouden Stier had gewonnen dacht iedereen dat de beer in me weg was. Maar gelukkig de witte beer is weer terug.  Nu was hij volgens mij dus niet weg geweest.

Natuurlijk word je als beer alles behalve vrolijk van elke dag record-na-record. Ook zie ik bepaalde waarderingen steeds gekker worden. Ook is het wat mij betreft geen goed verhaal dat er wereldwijd een groter verschil ontstaat tussen arm en rijk.

De Quote 500 kwam uit en de 500 rijkste mensen hadden weer meer vermogen. Ik zou iedereen aanraden zich eens te verdiepen in de Crash van 1929, toen was de vermogensongelijkheid ook een belangrijke oorzaak.

Gas terug
Verder word ik moe van die renteverlagingen. Vanzelfsprekend ben ik blij met een centrale bank die met het rentewapen de economie stuurt. Dus als aandelen in elkaar gestort zijn, dan ben ik blij dat de markt van liquiditeit voorzien wordt en banken lucht gegeven wordt via lage rentes.

Maar als de beurs zonder een aanwijsbare reden op een all time high staat, dan verwacht ik ook dat ze weer een beetje gas terug nemen. Je kan dit soort stappen beter nemen als het goed gaat. Maar ik blijk een rare te zijn want de Fed doet er alles aan om de economie nog verder te stimuleren.

Nu kan het zo zijn dat de grijze duif Janet Yellen al weer aan het voorsorteren is voor de problemen rond Obama Care. Consumenten worden onzeker van de vele problemen. 

Maar moet de rente zo hard bewegen op de verhalen van mevrouw Yellen? En moeten de aandelen zo hard uit hun dak?

Vervroegd kado
Natuurlijk kunnen we het een vervroegd Sinterklaas- of kerstkado noemen en daar blij mee zijn, maar hoelang gaat het goed met de markt nu ze al een tijd op doping omhoog beweegt. Als we echt blij zijn met deze stimulatie, moeten we dan ook maar doping in de sport toelaten? Of erger nog verplicht stellen?

Het zeer tijdelijke verkoopsignaal was echt extreem tijdelijk en de markt blijft tot vervelens toe op een koopsignaal staan.

De Dow Jones is door een weerstand gedoken en flirt met de 16.000 punten.

Hoe kan ik later mensen uitleggen dat de Dow op records stond terwijl de economie helemaal niet zo geweldig was en we nog geen vijf jaar ervoor een ernstige systeemcrisis hadden waarbij het grootste faillissement uit de geschiedenis van de wereld ontstond?

En het is niet alleen de Dow maar ook de S&P 500. Ik vraag me steeds vaker af wat de reden zal zijn als de stijging stopt?

Europa en de DAX reageren bijvoorbeeld helemaal niet meer op de Griekse problemen. Deze week verklaarde de Griekse minister van financiën dat hij niet nog meer wil bezuinigen en de markt negeerde deze opmerkingen.

Maar ook de Griekse index reageerde nauwelijks. Opvallend genoeg hebben we daar een verkoopsignaal in de Twindicator. Maar deze index heeft het fantastisch gedaan dit jaar. Griekenland ging jaren zo slecht dat het in de emerging markets-indices terecht kwam.

Voor wie klaagt over de performance van de AEX en het lange plaatje vanaf 1994 de Griekse index:

Wel apart idee dat de euro dus aan de ene kant landen als Duitsland bevat maar dus ook emerging markets. De euro hikt nog steeds tegen zijn weerstandslijn en zou theoretisch dus zwakker moeten worden.

Nog even een paar fondsen.

Tesla, ik heb winst gepakt in mijn shorts en ben even uit het fonds. Het koersdoel blijft onveranderd ver onder de 62 dollar.

Mijn Google short heeft helaas niet gewerkt. Ook hier ben ik glad gegaan.

Gelukkig zat ik niet meer short Netflix, want ook dit aandeel deed het bijzonder goed.

Zelfs Twitter, de koning van te dure fondsen, is nog niet echt omlaag gegaan. Mogelijk nu er op Twitter eindelijk ook opties handelbaar zijn krijgen we een reactie? Persoonlijk geloof ik niet in een negatief effect van derivaten en ook kon je al CFD’s en turbo’s handelen en gaf dit geen effect.

Facebook wordt voor mij pas weer een short als ze bij de Twindicatorlijn op 51,37 zijn. Ik ga dan met een korte stoploss short.

Een technische long: ThromboGenics was uiteindelijk nog moeilijk te voorspellen. Ze zitten in een uitbodemingsproces.

Ahold was een short voor mij. Ik had eerder aangegeven dat in mijn optiek de supermarktoorlog wel eens een negatief effect zou kunnen geven op de resultaten van Ahold. Dit bleek ook het geval te zijn. Dus eindelijk verdiende ik weer eens aan putopties.

In Inbev verdien ik overigens nog steeds geen geld aan mijn short. Ondanks dat Heineken problemen had in de biermarkt gaf Inbev aan geen problemen te hebben.

ASML is mooi opgeveerd in zijn trendkanaal. Toch is het raar dat in een heel positief sentiment een aandeel zo hard omlaag gegaan is. Er moet meer aan de hand zijn.

Gemalto is precies tegen de Twindicatorlijn opgebotst en dus een mooi moment om (met een korte stoploss) short te gaan.

Buffett kocht weer eens een belang in een oliebedrijf. Meteen deed iedereen met hem mee. Niet dat hij altijd goed zit met oliebedrijven maar…

Exxon ging flink omhoog en trok zelfs ons Shell mee omhoog. Ons eigen RDSA heeft alles behalve een goed jaar achter de rug en kan dus wel wat herstel gebruiken. Ik zit zelf long en vind dit aandeel spotgoedkoop.

Goud zit ik ook long maar ze moeten niet door mijn lijntje heen gaan want anders gooi ik de spreekwoordelijke handdoek in de ring.

Dus ondanks dat de markt hoger gaat en ik groot short zat in de grootste daler van de week (Ahold) wordt ik alles behalve happy van de huidige markt.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

 1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
 2. jan '17 Mindf*ck 34
 3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 november 2013 11:16
  In NRC afgelopen zaterdag wederom gelezen over de EU en euro plus Griekenland in een interview met een diplomaat die kennis van zaken heeft. Het wordt steeds onduidelijker wat men nu eigenlijk wil behalve dan duitse en franse banken redden van de ondergang alsook pensioengelden van duitsers. Misschien is er geen vertrouwen meer in staatspapier en grondstoffen?
 2. forum rang 6 handyman6 18 november 2013 13:34
  Doping/matchfixing in de topsport is informeel natuurlijk allang toegestaan,zolang het niet te erg opvalt.Dankzij hardnekkige journalisten horen we van de ergste uitwassen soms nog wel es iets,of wordt er.als het echt niet anders kan, een corrifee opgeofferd(Armstrong),maar eigenlijk interesseert het niemand,zolang er mooie sport is te zien voor het volk en iedereen er rijk van wordt.
  grH6
 3. [verwijderd] 18 november 2013 15:25
  Er zijn slechts ter het verder bij de duurzaam wèl scorende, niet met artikel 1 van de grondwet van Nederland strijdige oneliner “Marcel Tak for president!” latende, iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettige voortzetting van de dag toewensende kennisgeving enerzijds al dan niet blinde al dan niet te euforische of te depressieve stieren en beren, en anderzijds al dan niet blinde al dan niet te euforische of te depressieve haviken en duiven, welke laatsten door de bank genomen grosso modo globaal toegespitst een zachte landing bijvoorbeeld op de diverse markten voorstaan.

  Waar bevinden deze al dan niet blinde groepen zich sinds de Eerste absurd vernietigende, mensen als kanonnenvoer gebruikende wereld die eindigde met het aan Duitsland door de “winnaars”, de voormalige koloniale mogendheden Frankrijk en Engeland die dit kunnen doen na het afwijzen van een 14 punten tellend vredesplan van president Wilson van de US and A eenzijdig opgelegde “vredes”verdrag van Versailles, dat bijvoorbeeld de econoom Keynes afwees, en werd opgevolgd door de absurd vernietigende Tweede wereldoorlog.

  Waarna in grote lijnen de US and A in een dekolonisatieproces door de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk de voormalige Franse kolonie Vietnam in een uitzichtloze oorlog werd geloodst, president Obama onder het motto “Yes we can” of voor de in het geheim af te luisteren andersdenkenden ”Yes we scan” voor een fiscal cliff bemerkt dat er boven een plafond waarvan de sky wegens de gouden standaard van de dollar die anders dan andere munteenheden onbeperkt bijgedrukt kan worden meer centjes zijn uitgegeven voor geheime “Yes we scan” computers dan voor computers voor een nieuw systeem voor ziektekostenverzekeringen, waardoor hij genoodzaakt is de Amerikaanse bevolking ervan te overtuigen dat deze computers op een mooie dag gaan werken, en hij tevens genoodzaakt is om in de Syriëcrisis met het rode gevaar Rusland te praten in plaats van te schieten

  - wat voor iedere Amerikaan na het zich ontdoen van de Indianen en de Engelsen een in de grondwet waarin het wapenbezit is verankerd een reële mogelijkheid is om dit met ongewensten te doen, zodat de ongewensten, zoals vandaag de dag de partij waar men voor een fiscal cliff tussen het sluiten van alle overheidskantoren, behalve die van het altijd paranoïde waakzame leger, niet fanatiek op stemt, niet meer op het erf kunnen komen –

  waartegen de voormalige mogendheid Frankrijk in eerste instantie bezwaar maakte.

  In de kranten is in kleine berichtgeving te lezen dat de bepaald niet slaapwandelende OPCW de chemische rotzooi, de atoombom van de arme landen

  - in ieder geval tegen de verwachting van de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk in –

  in Syrië heeft opgeruimd. De US and A beginnen als verreweg sterkste politieagent van de wereld, met verreweg de meeste hamburgerzaken en atoombommen, na de niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak een prille dialoog met Iran, misschien kunnen we door te praten van de grootste bedreiging voor Israël afkomen.

  Israël heeft hier oren naar, en zet een minister van Bouw die in bezette gebieden wil bouwen voor het eerst in de geschiedenis in de halt. De voormalige koloniale mogendheid Frankrijk heeft hiertegen met nadere eisen bezwaar gemaakt.

  De voormalige koloniale mogendheid Frankrijk ondervindt moeilijkheden met strijdende partijen in de voormalige Franse kolonie Mali, eveneens een land dat door voormalige koloniale mogendheden met strepen op de kaart die dwars door bevolkingsgroepen heen werden getrokken is ontstaan,

  aan welke moeilijkheden de voormalige koloniale mogendheid Nederland dat in de koloniale periode voor eigen gewin vanuit Den Haag o.m. het grootste Moslimland van de wereld Indonesië met een cultuurstelsel zoals beschreven in de Max Havelaar bestuurde,

  en thans het in de wereld om het woord “apartheid” en als het Griekenland van het noorden bekend staande “soevereine” land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld,
  zoals het er nu naar uitziet uiteraard graag een militaire bijdrage wil leveren.

  Dit om de wereld na de val van Srebrenica en een doofpotgedoe met een filmrolletje te laten zien dat Nederland in militair opzicht onder het motto “Goedemorgen mijnheer de president van de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk, we gaan er in de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een muntunie zonder politieke afspraken,

  maar met vele op Eurozone niveau door de deskundige brandweer die hiervoor heeft doorgeleerd te herstellen weeffouten in een aaneenschakeling van krediet-, banken, schulden- en vertrouwenscrises weer lekker tegenaan teneinde in een door u in een voormalige kolonie gecreëerde toestand in een uitzichtloze Vietnam achtige wespennest oorlog een partijtje mee te blazen”,

  hoewel Nederland in een dekolonisatieproces op de ronde en niet platte aarde

  - waarop reeds decennia geleden alle “ismen”, zoals kapitalisme, communisme, kolonialisme, fanatisme, naar de mestvaalt van de geschiedenis zijn verwezen –

  uiteraard beter desgewenst een bijdrage kan leveren aan het opstellen van een grondwet die voor alle strijdende partijen aanvaardbaar is, zodat de voormalige kolonie de weg naar onafhankelijkheid kan vinden.

  Zodat geconcludeerd kan worden dat het door de bank genomen grosso modo net lijkt, dus misschien is dit helemaal niet zo, dat de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk om de een of andere voormalige koloniale reden sinds de Eerste absurd vernietigende wereldoorlog in een dekolonisatieproces geen dekoloniaal belang bij heeft dat er zonder koloniale hulp van anderen afscheid wordt genomen van voormalige kolonies die op weg zijn naar onafhankelijkheid,

  dat uiteraard het uitbreken van een moment van vrede op de wereld er niet groter op maakt, maar aan de andere kant, alles heeft z’n voor- en nadelen, uiteraard weer goed is voor de wapenindustrie, mogelijk de kruk waar de Westerse economie op drijft.
 4. [verwijderd] 18 november 2013 15:48
  Ik bedoel "(...) dat uiteraard het uitbreken van een moment van vrede op de wereld er niet groter op maakt, maar aan de andere kant, alles heeft z’n voor- en nadelen, uiteraard weer goed is voor de wapenindustrie, mogelijk, wie zal het zeggen, de kurk waar de Westerse economie op drijft."
 5. [verwijderd] 18 november 2013 18:40
  @OldAndWise In het algemeen kan in de geschiedenis van de mensheid gesteld worden dat een soort gezond wantrouwen door de bank genomen grosso modo globaal toegespitst op de ronde en niet platte aarde te verkiezen is boven het zogenaamde overzichtelijke wij van het westen hebben met de beste god van de hele wereld onder het motto “The ‘winner’ takes it all” in een dekolonisatieproces met een overmacht aan wapens gelijk, en de

  - uiteraard niet permanent in strijd met het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de grondwet in permanent verontwaardigd verongelijkt met de van boven verkregen wijsheid wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel in pacht bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende, alles en iedereen verketterende oneliners met het vingertje als zondebok aan te wijzen –

  vijand kan het dan ook schudden, wat uiteraard in de koude oorlog tussen de US and A en Rusland met James Bond een overzichtelijke wereld bood,

  zodat thans gesteld kan worden dat zolang regeringsleiders praten en niet schieten dit voor de vrede in de wereld niet verkeerd hoeft te zijn, waardoor er mogelijk in de US and A meer en meer handen vrij komen om computers van de al dan niet geheime wapenindustrie in een soort nakoloniaal overhevelingsproces onder het motto “Yes everybody knows that we scan everybody, but sometimes we do a couple of minutes other things too” van een dekolonisatieproces t.b.v. het draaiend houden van een nieuw ziektekostensysteem over te hevelen, hoewel uiteraard hier niemand een zinnig woord over kan zeggen wanneer de elkaar van het erf schietende partijen een soort groen licht voor dit overhevelingsproces gaan geven.

  Uw opmerking over het voldoende vertrouwen kan dan ook, zolang er geen concrete aanwijzingen zijn dat dit overhevelingsproces in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een door de toenmalige regeringsleiders in het toenmalige Europa van de twee snelheden in de euforie na de val van de Berlijnse muur in Maastricht voor de Eurozone overeengekomen continentale muntunie zonder politieke afspraken,

  waarvan de lidstaat Engeland met de kennis van nu in de gehele Eurozone en daarbuiten, gezien de vele op Eurozone niveau door de deskundige brandweer die hiervoor door heeft geleerd voor zover dit met de door de soeverein hierbij betrokken “soevereine” lidstaten ter beschikking gestelde instrumenten en middelen althans mogelijk is, te herstellen weeffouten geheel terecht niets moest hebben,

  in een aaneenschakeling van krediet-, banken-, schulden- en vertrouwenscrises die de suffering people in de Eurozone tussen shotdowns van alle overheidskantoren behalve die van de paranoïde onder het motto “Yes we scan” waakzame en in het geheim afluisterende en in het geheim achter computers geheime drones besturende kantoren van het leger voor een financiële afgrond van een fiscal cliff van de verreweg sterkste politieagent van de wereld met verreweg de meeste hamburgerzaken en atoombommen door teisteren,

  in het dekolonistatieproces geen aanvang neemt, de FED tijdens het drukken van de gouden dollars een signaal van een zachte landing blijft afgegeven, en de drie landen die verreweg het meest bij een faillissement van de US and A te verliezen hebben, China, Japan en Rusland, geen maatregelen die zij in dit kader als een soort curator goeddunken hebben getroffen,

  hoeft er uiteraard geen reden te zijn dat ineens iedereen op de wereld in paniek in een te depressieve stemming door dezelfde deur naar buiten wil met de consequenties van dien te zijn!
 6. Otto Obligatie 18 november 2013 18:56
  Short gaan is in de huidige situatie niet slim, je wint het namelijk niet van centrale banken die geld bijdrukken. Daarnaast is het proces onvoorspelbaar. Voordat je eindelijk winst gaat maken op je shortposities ben je al 3 keer failliet.
  Je hebt gelijk maar je krijgt het niet.
 7. [verwijderd] 18 november 2013 21:02
  quote:

  Theo Benschop schreef op 18 november 2013 15:25:

  Er zijn slechts ter het verder bij de duurzaam wèl scorende, niet met artikel 1 van de grondwet van Nederland strijdige oneliner “Marcel Tak for president!” latende, iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettige voortzetting van de dag toewensende kennisgeving enerzijds al dan niet blinde al dan niet te euforische of te depressieve stieren en beren, en anderzijds al dan niet blinde al dan niet te euforische of te depressieve haviken en duiven, welke laatsten door de bank genomen grosso modo globaal toegespitst een zachte landing bijvoorbeeld op de diverse markten voorstaan.

  Waar bevinden deze al dan niet blinde groepen zich sinds de Eerste absurd vernietigende, mensen als kanonnenvoer gebruikende wereld die eindigde met het aan Duitsland door de “winnaars”, de voormalige koloniale mogendheden Frankrijk en Engeland die dit kunnen doen na het afwijzen van een 14 punten tellend vredesplan van president Wilson van de US and A eenzijdig opgelegde “vredes”verdrag van Versailles, dat bijvoorbeeld de econoom Keynes afwees, en werd opgevolgd door de absurd vernietigende Tweede wereldoorlog.

  Waarna in grote lijnen de US and A in een dekolonisatieproces door de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk de voormalige Franse kolonie Vietnam in een uitzichtloze oorlog werd geloodst, president Obama onder het motto “Yes we can” of voor de in het geheim af te luisteren andersdenkenden ”Yes we scan” voor een fiscal cliff bemerkt dat er boven een plafond waarvan de sky wegens de gouden standaard van de dollar die anders dan andere munteenheden onbeperkt bijgedrukt kan worden meer centjes zijn uitgegeven voor geheime “Yes we scan” computers dan voor computers voor een nieuw systeem voor ziektekostenverzekeringen, waardoor hij genoodzaakt is de Amerikaanse bevolking ervan te overtuigen dat deze computers op een mooie dag gaan werken, en hij tevens genoodzaakt is om in de Syriëcrisis met het rode gevaar Rusland te praten in plaats van te schieten

  - wat voor iedere Amerikaan na het zich ontdoen van de Indianen en de Engelsen een in de grondwet waarin het wapenbezit is verankerd een reële mogelijkheid is om dit met ongewensten te doen, zodat de ongewensten, zoals vandaag de dag de partij waar men voor een fiscal cliff tussen het sluiten van alle overheidskantoren, behalve die van het altijd paranoïde waakzame leger, niet fanatiek op stemt, niet meer op het erf kunnen komen –

  waartegen de voormalige mogendheid Frankrijk in eerste instantie bezwaar maakte.

  In de kranten is in kleine berichtgeving te lezen dat de bepaald niet slaapwandelende OPCW de chemische rotzooi, de atoombom van de arme landen

  - in ieder geval tegen de verwachting van de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk in –

  in Syrië heeft opgeruimd. De US and A beginnen als verreweg sterkste politieagent van de wereld, met verreweg de meeste hamburgerzaken en atoombommen, na de niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak een prille dialoog met Iran, misschien kunnen we door te praten van de grootste bedreiging voor Israël afkomen.

  Israël heeft hier oren naar, en zet een minister van Bouw die in bezette gebieden wil bouwen voor het eerst in de geschiedenis in de halt. De voormalige koloniale mogendheid Frankrijk heeft hiertegen met nadere eisen bezwaar gemaakt.

  De voormalige koloniale mogendheid Frankrijk ondervindt moeilijkheden met strijdende partijen in de voormalige Franse kolonie Mali, eveneens een land dat door voormalige koloniale mogendheden met strepen op de kaart die dwars door bevolkingsgroepen heen werden getrokken is ontstaan,

  aan welke moeilijkheden de voormalige koloniale mogendheid Nederland dat in de koloniale periode voor eigen gewin vanuit Den Haag o.m. het grootste Moslimland van de wereld Indonesië met een cultuurstelsel zoals beschreven in de Max Havelaar bestuurde,

  en thans het in de wereld om het woord “apartheid” en als het Griekenland van het noorden bekend staande “soevereine” land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld,
  zoals het er nu naar uitziet uiteraard graag een militaire bijdrage wil leveren.

  Dit om de wereld na de val van Srebrenica en een doofpotgedoe met een filmrolletje te laten zien dat Nederland in militair opzicht onder het motto “Goedemorgen mijnheer de president van de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk, we gaan er in de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een muntunie zonder politieke afspraken,

  maar met vele op Eurozone niveau door de deskundige brandweer die hiervoor heeft doorgeleerd te herstellen weeffouten in een aaneenschakeling van krediet-, banken, schulden- en vertrouwenscrises weer lekker tegenaan teneinde in een door u in een voormalige kolonie gecreëerde toestand in een uitzichtloze Vietnam achtige wespennest oorlog een partijtje mee te blazen”,

  hoewel Nederland in een dekolonisatieproces op de ronde en niet platte aarde

  - waarop reeds decennia geleden alle “ismen”, zoals kapitalisme, communisme, kolonialisme, fanatisme, naar de mestvaalt van de geschiedenis zijn verwezen –

  uiteraard beter desgewenst een bijdrage kan leveren aan het opstellen van een grondwet die voor alle strijdende partijen aanvaardbaar is, zodat de voormalige kolonie de weg naar onafhankelijkheid kan vinden.

  Zodat geconcludeerd kan worden dat het door de bank genomen grosso modo net lijkt, dus misschien is dit helemaal niet zo, dat de voormalige koloniale mogendheid Frankrijk om de een of andere voormalige koloniale reden sinds de Eerste absurd vernietigende wereldoorlog in een dekolonisatieproces geen dekoloniaal belang bij heeft dat er zonder koloniale hulp van anderen afscheid wordt genomen van voormalige kolonies die op weg zijn naar onafhankelijkheid,

  dat uiteraard het uitbreken van een moment van vrede op de wereld er niet groter op maakt, maar aan de andere kant, alles heeft z’n voor- en nadelen, uiteraard weer goed is voor de wapenindustrie, mogelijk de kruk waar de Westerse economie op drijft.

  Ik zou eens gaan informeren in de psychiatrie naar de kenmerken van bepaalde persoonlijkheidsstoornissen...
 8. [verwijderd] 18 november 2013 22:39
  @woningenvastgoedzeepbel Slechts ter verder het bij de W E L scorende, dus voor de verandering in een soort onder de permanent stuurse leiding van de permanent verongelijkt verontwaardigde, alles en iedereen verketterende, bevolkingsgroepen met vijandige taal tegen elkaar ophitsende stuurgroep annex permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssekte

  “Herinvoering van de gulden en de doodstraf, zodat de achterblijvers tenminste de schulden van de voormalige “soevereine” lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren met een apartheidspolitiek en ongekende angst voor “vreemdelingen” in guldens terug kunnen betalen, waar niemand in de eurozone en daarbuiten zolang deze munteenheid op de valutamarkt wordt aangeboden tussen de studies van de Heilige Boeken Talmoed-, Bijbel en Koran en het uiteraard dan ook voeren van een de klok naar het bloedvergieten van de Kruistochten terugzettende godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard permanent verontwaardigd verongelijkt over 1 kam te scheren Moslims dat wij als permanent verontwaardigd verongelijkte eenmanssekte met de van boven verkregen wijsheid wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel in pacht in naam van de vrijheid waar immers iedereen in de eurozone en daarbuiten recht op heeft tenminste niet uit de weg gaan, en welke met artikel 1 van de grondwet strijdige Kruistochten de andere partijen die kennelijk in grondwettelijke zin wel prijsstellen op het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel van de grondwet laten liggen door in de barre woestijn op weg naar het door de leider beloofde zondebokken vrije land achter een hoog zondebokken bestendig hek geen bezwaar tegen kan hebben”

  annex permanent stuurs in zichzelf gekeerde zondebokken lynchcultuur niet met artikel 1 van de grondwet strijdige oneliner

  "Marcel Tak for president!"

  latende, u verder een prettige voortzetting van de dag

  en mogelijk in de rijen van de gaarkeukens van andere landen die na een vrije val van de euro alle los en vast zittende spulletjes in de eurozone, zoals de ijsvrije havens in Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus voor een scorende bodemprijs op de valutamarkt op een presenteerblaadje kregen aangeboden duurzaam hierna vanuit een wifi met een leestafel met het blad "Financial Times" met het tevens interessante hoofdartikel

  "Regulator warns on nationalism over banks"

  toewensende kennisgeving:

  bedankt voor uw alleszins scorende tip om eens in de psychiatrie te informeren naar de kenmerken van bepaalde persoonlijkheidsstoornissen, hoewel uw tip in de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis vooralsnog geen zicht biedt op het herstellen van een weeffout van een muntunie met vele weeffouten,

  maar je kan uiteraard niet alles hebben, waar zou je het in retorische zin moeten laten, maar ik ga er hoe dan ook vanuit dat u bedoelt dat hier niet te lang mee gewacht dient te worden, zodat ik op de een of ander manier in de "soevereine" lidstaat Nederland voor een mogelijke vrije val van de euro zal proberen om uw scorende tip in acute zin op te volgen!
 9. [verwijderd] 18 november 2013 23:18
  PS @woningenvastgoedzeepbel Hoewel iedereen in de eurozone en daarbuiten wel aan iets anders dan permanent verongelijkte zondebokken scorende oneliners van een permanent verongelijkt verontwaardigde eenmanssecte die bijvoorbeeld in bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende zin permanent in strijd zijn met de grondwet van Nederland toe is,

  zal ik uiteraard z.s.m. uw alleszins scorende tip,

  hoewel geen zicht biedend op het herstellen van een weeffout van een muntunie, wat niemand in de eurozone en daarbuiten u uiteraard kwalijk neemt, al is het alleen maar dat deze taak op eurozoneniveau is weggelegd voor brandweerlieden die hiervoor door hebben geleerd, zodat de niet als zakkenvullers te verketteren hoodkantoren in Brussel en Frankfort hier met het stellen van de voorwaarden aan de "soevereine" lidstaten verder wel in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren uit zullen komen,

  op de een of andere manier voor de mogelijke vrije val van de euro in kwestie in of buiten de eurozone met dankbaarheid proberen op te volgen!

 10. [verwijderd] 19 november 2013 00:09
  PS @woningenvastgoedzeepbel Ik heb zojuist per email met diverse deskundigen op het gebied waar u in uw scorende tip naar verwijst contact gehad, waarover het volgende, vooralsnog goede nieuws is te melden:

  de deskundigen zullen een congres houden over de kwestie of Nederland nu te ja of te neen iets met de Noordzee te maken heeft, of toch meer met de barre woestijn waar de Heilige Boeken zijn ontstaan waar velen in de wereld

  - behalve uiteraard de mensen in de "soevereine" lidstaat Nederland die immers in de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van boven de wijsheid wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, reeds in met het vingertje zondebokken aanwijzend opzicht in pacht hebben gekregen, waar in naam van de vrijheid niemand in de eurozone en daarbuiten iets kan doen -

  tussen hun oren door geïnspireerd worden, zodat zij niet graag de hersens van een ander inslaan die op de ronde en niet platte aarde iets anders tussen de oren gelooft, laat staan dat men in een soort lynchcultuur overgaat tot het daadwerkelijke lynchen, omdat anders het eind uiteraard zoek zal zijn,

  zodat het niet verkeerd hoeft te zijn als de resultaten hiervan nog voor een mogelijke vrije val van de euro op de valutamarkt met de gevolgen van dien bekend worden gemaakt!

 11. [verwijderd] 19 november 2013 00:33
  PS @woningenvastgoedzeepbel Hoe dit verder al dan niet na een vrije val van de euro ook gaat aflopen, is het slechts ter duurzaam het verder het hierbij latende kennisgeving in een wifi voor het al dan niet uitbreken van een moment van vrede in de geschiedenis van de mensheid interessant om in de eerder genoemde Financial Times in het artikel "Israel steps up pre-talks Iran rhetoric" te lezen dat

  "Francois Hollande, the French president, also said that his country intended to maintain its tough stance in this week's negotiations as he began a three-day visit to Israel. France was - door Israël - blamed for the collapse of the first round of talks this month."
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AB InBev 27 mei
  52,870
  +0,21% +0,110
 2. AEX 27 mei
  702,28
  +1,37% +9,48
 3. 25,745
  +1,00% +0,255
 4. Alphabet 27 mei
  2.255,980
  +4,16% +90,060
 5. ASML Holding 27 mei
  541,300
  +4,70% +24,300
 6. DAX 27 mei
  14.462,19
  +1,62% +230,90
 7. EUR/USD 27 mei
  1,0729
  -0,03% -0,0003
 8. 97,590
  +0,98% +0,950
 9. 1.853,65
  +0,17% +3,15
 10. 195,130
  +1,83% +3,500
 11. Netflix 27 mei
  195,190
  +1,98% +3,790
 12. 0,00
  0,00% 0,00
 13. NY-S&P 500 nov '18
  0,00
  0,00% 0,00
 14. OXURION 27 mei
  0,428
  -1,61% -0,007
 15. SHELL PLC 27 mei
  28,030
  -0,60% -0,170
 16. Tesla 27 mei
  759,630
  +7,33% +51,900
 17. Twitter 27 mei
  40,170
  +1,64% +0,650

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links