Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

En de schuldige is...

Analyse McGraw Hill

McGraw Hill, vooral bekend door dochter Standard & Poor’s (S&P), wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie verantwoordelijke gehouden voor het ontstaan van de kredietcrisis. De eis is een schadevergoeding van 5 miljard dollar.

Het ministerie beschuldigd McGraw van fraude door het bewust onjuist weergeven van de werkelijk achterliggende kredietrisico's van de gesecuritiseerde hypotheekleningen en CDOs, die door de kredietbeoordelaar S&P zijn geanalyseerd in de periode september 2004 tot en met oktober 2007.

McGraw Hill ontkent en verwacht dat het nog ruim twee jaar duurt voordat het tot een uitspraak komt en het is ook goed mogelijk dat er een schikking wordt getroffen.

Wordt de claim wél toegekend, dan zal dit wel het gehele eigen vermogen van McGraw van circa 2,5 miljard dollar wegvagen.

Na het bericht over de schadeclaim verloor McGraw direct al 25% van zijn waarde. Toch heeft het bedrijf volgens Wim Zwanenburg een uitstekend rendementsperspectief. Lees hier zijn hele analyse.

 


Wim Zwanenburg is beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. De beloning van Zwanenburg staat direct noch indirect in relatie tot de aanbevelingen in deze publicatie. Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. De besproken aandelen kunnen voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Een ieder die informatie uit deze publicatie ten grondslag legt aan aan- en verkooptransacties in financiële instrumenten, doet dat op eigen risico. Klik hier voor de uitgebreide disclaimer.

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

S&P Global

416,930 21 jan
-1,050 -0,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links