Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klapper in shorts

Klapper in shorts

Voor dit jaar staat het netto rendement van mijn portefeuille op een hoge 80%. De laatste weken kabbelt het percentage wat op en neer, maar de echte winstklappers van eerder dit jaar laten even op zich wachten.

Ik denk nu echter meerdere kansrijke posities te hebben aangekocht. Het gaat onder andere om twee kansen aan de shortkant van de markt die u bij andere beursanalisten niet zo snel voorbij zal zien komen.

Lafarge
Het Franse Lafarge is voor velen misschien onbekend, bij de beleggers die mij al langer volgen gaat er wellicht wel een belletje rinkelen. Tijdens de toestanden in Egypte rondom Moebarak heb ik de beste turbo uitgekozen om hierop in te spelen.

Gezien de enorme exposure in Egypte van het Franse Lafarge, wist ik dat dit aandeel mooie koersbewegingen zou laten zien met de gebeurtenissen in dat land. Sindsdien volg ik het aandeel op de voet.

Het is immers een mooi aandeel om in te handelen en er is altijd voldoende volume. Mijn indicatoren doen ook altijd goed hun werk bij dit aandeel. Willen de signalen voor sommige onderliggende waarden nog wel eens verkeerd zijn, zo lijkt mijn wiskundige model er bij Lafarge aardig vaak goed bij te zitten.

Momenteel signaleer ik topvorming rond de 53 à 54 euro. Het momentum loopt terug en de koerspatronen van de afgelopen dagen geven aan dat de weg naar boven stevig vastgemetseld zit. Ik koop daarom deze turbo short.

Natural Gas
Natural Gas is vanaf mei enorm gekelderd en is pas sinds een maand weer bezig met een opmars. De vraag is echter tot hoe ver deze opmars zal reiken. Vorige week was een van slechtste weken in tijden en het lijkt erop dat er hiermee even een einde is gekomen aan de ingezette stijging.

Ik koop daarom een turbo short om in te spelen op het einde van de kortstondige opwaartse trend en het hervatten van de neerwaartse beweging. De bodemzone van 3,300 is mijn koersdoel.

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in Lafarge en in Natural Gas. Hij heeft mogelijk nog andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links