Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AFM versus turbo's!

Vandaag komt de AFM met haar lang verwachte onderzoeksrapport over de handel in turbo's, sprinters, en speeders. IEX doet via Twitter live verslag van de bevindingen vanuit het AFM-hoofdkwartier in Amsterdam. Als het goed is start de persco om precies 15:00 uur. Hier is het lijvige rapport zelf (dank )

Hier de belangrijkste conclusies (pagina 6). Behoren bijvoorbeeld kwartaalcijfers van Apple, Google, Facebook, Amazon en Tesla te lijf gaan met hefboompjes van dertig of meer tot het verleden?

De AFM heeft intussen het rapport op haar site gezet met een kort commentaar, waar ik deze alinea's uit vis.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 21 mei “Er moet een gedragscode voor crypto-partijen komen” 2
 2. 17 mrt Fed hint op zes renteverhogingen, Azië swingt en de AEX opent in de plus 1
 3. 02 feb Azerion-topman: "Wij zijn niet afhankelijk van het geld op tafel"

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 3 september 2013 15:05
  Ik ben benieuwd.

  Voor de partikulier zijn Turbo´s toch wel de beste uitvinding van deze eeuw. Een mooi transparant product voor de particulier, superieur aan de ondoorzichtige opties die bedoeld zijn om de particulier geld uit de zakken te kloppen met hoge spreads, dure transactiekosten terwijl je alleen hebt betaald voor tijdswaarde die daarna dagelijks verdampt.

  Ook geniaal bedacht van de ABNAMRO, na alle aandelenlease problemen bedacht een slimme jongen gewoon een product dat alle nadelen liet verdwijnen, geen contracten met handtekeningen nodig en geen klootzakken die wel winst willen maar je dan voor de rechter slepen bij verlies.
 2. ketalanka 3 september 2013 16:26
  Wat een schitterende domheid van de AFM, en wat een betutteling. Er is toch gewoon eeen behoefte aan dit soort producten, of ben ik nou gek? Als je die hoge hefbomen afschaft (inderdaad, wat is hoog?), dan gaan beleggers toch gewoon een groter deel van het kapitaal inzetten? Of je schuift toch gewoon meer op richting futurehandel? En wat als je als broker nou gewoon een product ontwikkelt, dat de rest van de onderliggende waarde financieert tegen een hoger rentepercentage?

  Volgens de AFM zelf "In de ervaring van de aanbieders bestaat het meerderdeel van de beleggers in turbo’s in Nederland
  uit actieve beleggers / day-traders en niet de traditionele buy en hold belegger".

  Dus dit is allemaal bedacht om de daytraders te beschermen??? En die zouden dan 'een grotere kans op een positief rendement krijgen'???? Je weet als daytrader toch goed ( en stukken beter dan de AFM) waar je kansen liggen, en waar je risico loopt?

  Heeft iemand trouwens de plaatje bekeken in dit rapport? Dit komt gewoon regelrecht uit Excel, zonder zelfs maar aanpassen van de kleursettings of layout.

  Ik vraag me dan ook werkelijk af hoe betrouwbaar de onderliggende analyse van de AFM is, en niet is gemaakt door de eerste de beste stagiar (met alle respect voor de stagiair).

  Maar elk voordeel heeft z'n nadeel: zolang de partijen die de regels maken (de AFM) stukken dommer zijn dan de slimme beleggers (de meeste van ons hier) dan valt er de komende jaren nog genoeg winst te maken.
 3. roy2013 3 september 2013 17:42
  quote:

  humansRunderrated schreef op 3 september 2013 15:58:

  "En producten waarbij de hefboom gedurende de handelsdag te hoog oploopt worden aan t eind Vd dag uit de handel gehaald"

  Uh, wtf. Wat is dat nou voor naaierij? Denk je dat je de stop loss net niet aangetikt heb, wordt ie alsnog "uit de handel gehaald"
  tja, lekker bezitg die grapenmakers van de afm
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links