Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud omhoog, index omlaag

Goedendag! Hoe is het met u? Het is inderdaad even geleden dat u mijn gezicht hier voorbij heeft zien komen. Ik heb met meerdere mensen weddenschappen lopen over het aantal keer dat er onderaan deze column de volgende reactie verschijnt: "Je had beter weg kunnen blijven."

Ik gok op een behoorlijk aantal, dus stelt u mij alstublieft niet teleur. Het blijkt wel dat mijn analyses (en ikzelf) bij u enorm in de smaak vallen of juist he-le-maal niet. Ik ben namelijk nogal zwart-wit. De titel van deze comeback-column laat ook weinig ruimte voor fantasie over.

Ik wind er liever geen doekjes om en zeg waar het op staat. Althans, waar ik denk dat het op staat. Als ik momenteel naar mijn grafieken kijk dan zie ik goud verder stijgen en de indices aan een daling beginnen.

Goud
De trendindicator (de blauwe lijn in de grafiek hieronder) is omgeslagen halverwege de vorige maand. Dit is bijzonder, want we hadden vanaf december 2012 te maken met een dalende trend in goud. Met de recente stijging kijken we dus vanaf nu tegen een opwaartse trend aan.

Omdat dit gepaard gaat met een oplopend momentum en een lading positieve nieuwsberichten, zie ik de koers van het edelmetaal verder oplopen richting het eind van het jaar.

Misschien maar goed ook, want menig goudbeliever van het eerste uur begon wat wild om zich heen te slaan met die alsmaar dalende prijzen.


Klik op de grafiek voor een grote versie.

AEX-index
De AEX gaat het naar mijn verwachting minder goed doen. U ziet diezelfde trendindicator hier ook is omgeslagen, maar dan de andere richting op. Zolang de AEX onder de 377 punten blijft is er sprake van een neerwaartse trend.

Ook hier hecht ik waarde aan de momentum-indicator en die voorspelt evenmin weinig goeds. Er spelen dan ook de nodige zaken die de pret op de markten nogal kunnen gaan drukken de komende tijd. Koersdoel? Daar doe ik even niet aan.

Maar boven de 377 punten neemt ik verlies op mijn lopende speeder short en als de daling eenmaal op gang komt trek ik die stoploss omlaag naar 370 punten.


Klik op de grafiek voor een grote versie.

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in de AEX-index en geen positie in goud. Hij heeft mogelijk ook andere posities waar hij hier niet over schrijft. Bekijk zijn modelportefeuille hier op IEX.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2013 18:26
    Ignorance is bliss. Diegenen die alleen het behaalde rendement als argumentatie noemen zijn kortzichtig en worden niet gehinderd door enige kennis van zaken. De volatiliteit van Selwijns posities is behoorlijk hoog (d.w.z. dat er grote risico's worden genomen). In een casino kun je ook een behoorlijk rendement halen, maar of het verstandig is.... Als je van risico's houdt, ben je bij hem aan het goede adres. Ieder zijn risk appetite en over smaak valt niet te twisten. Dus voor diegenen die hem volgen: proficiat met het voorlopig behaalde rendement!
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links