Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Constructieve grondstoffen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 13 augustus 2013 12:08
    Gaat als een algemene analyse voor de wereldeconomie inderdaad op. Maar zie niet in hoe dit Europa verder helpt.

    Om te beginnen is Europa een continent waar zo'n beetje alle grondstoffen al wel uit de bodem zijn gehaald. In dat opzicht is het stuk alleen maar negatief voor dit werelddeel. De kosten van de import gaan stijgen.

    China is zo slim om overal ter wereld grote voorraden grondstoffen te kopen en heeft het geld er ook voor. Landen als VS en Rusland beschikken over grote eigen voorraden. Met als extra voordeel voor de VS dat met elke verzwakking van de dollar de staatsschuld evenredig hard afneemt.

    Dit is dus een leuk plaatje, maar niet van toepassing op Europa en Japan. Twee grote economien die als maar verder weg zullen zakken aangezien ze bijna alle grondstoffen moeten importeren en ze tot hun nek en nog veel verder in de schulden zitten.

  2. [verwijderd] 13 augustus 2013 12:31
    Stuk van niks dit. Zo kan ik ook een stuk schrijven. Er is een gegeven een aandelenbeurs is op de lange termijn altijd stijgend. Dat heeft te maken met inflatie.

    "Uiteraard kunnen zich gaandeweg de klim hier en daar fikse correcties (10 à 20%) voordoen, maar dat blijven tot nader order kansen om in te stappen of bij te kopen."

    Erg vrijblijvend dit stuk, waarde van 0.
  3. [verwijderd] 13 augustus 2013 19:32
    Inderdaad wederom een slap stuk van dhr Slim Beleggen. Koud 6 weken geleden kwam deze proleet uit het niets ons goudmijn aandelen aansmeren.
    Inmiddels een vette min en hoor je hem niet meer over. De echte bubbel huizenmarkt in China komt eraan eens kijken wat dan de koperprijs gaat doen. Heer Pantelis kom eens een keer waar we wat aan hebben zodat we slim kunnen gaan beleggen.
  4. gerrit 69 16 augustus 2013 11:28

    Minkaltje en PaulH hebben wel veel kritiek op de column van Pantelis, maar zijn zelf niet in staat om een goede column te schrijven.

    Wat zij over het hoofd zien bij een aantrekkende wereld-economie, is dat de vraag naar grondstoffen en speciale metalen zal toenemen en daarmee ook de prijzen.
    Pantelis wijst beleggers op deze wetmatigheid en ik ben het volledig met hem eens, dat hij cyclische aandelen steeds aantrekkelijker vind, vooral omdat er veel van deze aandelen nog een hoop schade hebben in te halen.

    Mvrgr. van Gerrit
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links