Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Memorabel dagje

Ziezo, klaar. Ik zet net de videoboodschap van KPN CEO Eelco Blok in het Groote KPN Blog van vandaag, waar u ook reacties ziet van Corné van Zeijl, Peter Paul de Vries, ING en wie al niet meer. Moet u uw aandelen nou aan melden of niet? Sorry, ik kan, wil en mag hier nu echt geen antwoord op geven.

U hebt ook nog ruimschoots de tijd hierover na te denken, want er gaan nog wel een paar weken overheen voordat het officiële biedingsbericht er is. Wordt vervolgd dus. OK, volgende onderwerp. De AEX! Jawel, onze o zo wispelturige lieveling zet vandaag een nieuwe jaartop neer. En dat is technisch is nog niet alles.

De index breekt ook de februari 2011 top op 374,19 en staat zeg maar op de hoogste stand sinds... de val van Lehman Brothers in 2008! Toen kukelde de index zo van rond 400 naar.... uiteindelijk minder dan 200 in maart 2009. Technisch is het nu wachten op bevestiging, want dat is wel nodig met die lage omzetten.

Fraai beursjaar tot dusverre
Nog even cijfermatig:

 • De AEX wint deze week +1,09%
 • De index staat dit jaar op +9,54%
 • De AEX herbeleggingsindex dikt deze week +1,28% aan (Unilever, Reed Elsevier en DSM gingen ex-dividend)
 • Deze naar mijn bescheiden smaak échte AEX staat dit jaar op een prachtige +12,11%

Op zevenmijlslaarzen de brede markt vandaag:

 • Alle Europese indices in het groen
 • Verhip, alle Amerikaanse indices in het rood. Die komen nu echt van hun toppen af en dit zou de langverwachte shift van Amerikaanse naar andere aandelen kunnen zijn
 • Staatobligaties liggen min of meer stil
 • EUR/USD levert iets in, maar staat nog ruim boven 1,33
 • Goud loopt iets op, maar olie gaat hard (WTI nu +1,8%)

De harde, nee de keiharde cijfers
Dan het Damrak. Normaal geef ik u op vrijdag altijd de weekkoersen mee, maar omdat de AEX op zo'n belangrijk kruispunt staat geef ik ook de uitslagen van dit jaar. Fijn weekend, ik dank u voor het vele bezoek aan en reacties op het IEX Beursblog en tot zondag bij een versche agenda en vooruitblik op komende week.

Just one more thing! Waarom stijgt Batenburg eigenlijk een gierende +11,45% vandaag? Ik zie geen nieuws en hoor geen geruchten, weet iemand misschien....

 

 

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 17 aug Slotcall: AEX wil even niet en Bekende Namen al helemaal niet 4
 2. 17 aug Er is weer de bekende 2022-kolder voorbeurs en wat een risicobereidheid 7
 3. 16 aug Hóógrisico, Warren Buffett zet alles op Apple en... do try this at home! 29

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. graantje 9 augustus 2013 19:23
  Nuttig commentaar vanochtend van Theo1 op overname KPN. Slim is inderdaad een gepokt en gemazelde pokerspeler. Wel jammer dat hij niet fatsoenlijk 2,70 (=35% boven laatste slot) biedt. Wil hij echt zo het onderste uit de kan halen (c.q. zijn eerdere verlies goedmaken). Ben benieuwd of hij zijn hand overspeelt, maar vrees het ergste..

  A propos, ik hoor niemand over de opmars van Mittal en Aperam die toch medeverantwoordelijk zijn voor de bereikte recordstanden. Let op, dit is pas het begin: de draai naar cyclicals is gestart!
 2. Poire 9 augustus 2013 20:14
  Beste Ajk, inderdaad een dag om te herinneren. Wat vaak bij een bod vergeten wordt, door de stortvloed aan informatie, zijn de randzaken. Ook nu weer was er een week terug een hele dubieuze melding van belang van Blackrock...Ik kan me niet voorstellen dat de Afm met zijn ambtenaren in staat is hier een vinger achter te krijgen, maar de redactie en leden van de iex moeten toch iets kunnen aantonen. Ik ben nieuwsgierig naar betogen, verbanden, grafieken...wie o wie zet de ambtelijke molen van het afm te kijk?
 3. tilt 9 augustus 2013 21:41
  quote:

  graantje schreef op 9 augustus 2013 19:23:

  Nuttig commentaar vanochtend van Theo1 op overname KPN. Slim is inderdaad een gepokt en gemazelde pokerspeler. Wel jammer dat hij niet fatsoenlijk 2,70 (=35% boven laatste slot) biedt. Wil hij echt zo het onderste uit de kan halen (c.q. zijn eerdere verlies goedmaken). Ben benieuwd of hij zijn hand overspeelt, maar vrees het ergste..

  A propos, ik hoor niemand over de opmars van Mittal en Aperam die toch medeverantwoordelijk zijn voor de bereikte recordstanden. Let op, dit is pas het begin: de draai naar cyclicals is gestart!
  DE RIO`S VALE`S ETC KLIMMEN UIT HUN DAL.
  uiteindelijk volgt dan ook Arcelor.
  Blijf ik met een lelijk eendje zitten.
  Zijnde Orange(oude France Telecom), dit fonds komt maar niet van zijn low af, gaan zij wat overnemen en zo ja wat dan?
  fijn weekend
  Ik was blij met 2.4 KPN Slim a.u.b. hier heb je ze...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links