Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slapend rijk aan kop

Zo, het nieuwe beleggersnetwerk IEXTraders staat en inmiddels doen er 28 fondsmanagers mee. Waar zijn die fondsmanagers mee bezig en wat zijn hun visies? Een korte update.

Er zijn geen wijzigingen in de topdrie van het algemeen klassement (alle categorieën bij elkaar) ten opzichte van vorige week vrijdag. Vandaag om 15:10 uur ziet de topdrie er zo uit:

 

  Fonds Rendement ten opzichte van de benchmark
1 Slapend rijk +42,66%
2 Spaarne fund +14,62%
3 iWant Fund +8,62%

 

De koploper in het klassement Sint van het Slapend rijk-fonds anticipeert vol op een correctie. Hij gaat short in de AMX, AEX, ING en Randstad, zo meldt hij op zijn discussiepagina.

Het Turnaround-fonds (nummer 6) meldt dat hij aan de organisatie heeft gevraagd om zijn fonds te verplaatsen van de categorie aandeleen VS naar de Vrije categorie, omdat hij niet voldoet aan de restricties van de categorie Aandelen VS en hij plannen heeft om een nieuw fonds te starten in de categorie Aandelen VS.

RJT Capital (nummer 8) meldt vanuit Mexico City dat ze gister positie hebbben ingenomen in Dean Foods, een zuivelfabrikant in de Verenigde Staten. "Wij denken dat fair value zo tussen de $14-$15 ligt. M.a.w. voldoende opwaarts potentieel. De portefeuille plust vandaag in lijn met de S&P 500."

Wie wint er nou eigenlijk?
Stijn de Wijs van het US Equity Fund vraagt zich op het forum af hoe nu eigenlijk de winnaar wordt bepaald. Nou Stijn, de winnaar wordt bepaald (door IEX en DeGiro) aan de hand van de volgende criteria:

  • Wanneer er gekozen is voor een beleggingscategorie: houdt de deelnemer zich aan de restricties en het beleid zoals dit per categorie is geformuleerd?
  • De mate van outperformance die de IEXTrader levert ten opzichte van de benchmark en de consistentie van deze outperformance.
  • Het risico-rendementprofiel van de portefeuille.
  • De wijze waarop hij of zij het beleid en de transacties toelicht op de website van IEXTraders en op Twitter


Laura Iseger was eindredacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Laura Iseger

Laura Iseger was eindredacteur van IEX.nl.

Meer over Laura Iseger

Recente artikelen van Laura Iseger

  1. jan '14 De AEX kan hoger!
  2. dec '13 2014: Aandelen en groei
  3. nov '13 Knock-out!

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stijn de Wijs 10 juli 2013 19:40
    Beste Redactie,

    Bedankt voor een gedeelte van de opheldering. Echter had ik gehoopt te horen hoe IEX, door het wisselen van de beoordelingscriteria tijdens een lopende competitie, de nieuwe competitie integreert en het toch voor zowel de oude als de nieuwe deelnemers interessant wil houden. M.b.t. de outperformance t.o.v de Benchmark, wat is de nieuwe start datum om de consistentie te bepalen? De start van IEXTraders of een ander start punt? Deze criteria blijken niet geheel uit het gegeven antwoord. Ik hoor graag van u.
  2. [verwijderd] 10 juli 2013 20:25
    Beste redactie,

    Ik doe sinds vandaag mee aan IEXTraders.

    Volgens de site van Traders zou er een twitter account worden aangemaakt en kun je je handelingen ook op de site mededelen.

    Ik heb nog geen inloggegevens gezien en van een eigen discussieforum ook niet.

    Graag hoor ik van u.

    Mvg.,

    H.D.Messchendorp
  3. [verwijderd] 15 juli 2013 14:39
    Beste Stijn,

    De criteria - zoals ze in deze bijlage staan vermeld - zijn niet veranderd door de naamswijziging. De portefeuilles worden beoordeeld vanaf het moment dat ze zijn aangemaakt. Het gaat hier om een juryprijs en dus is het aan de jury om de afweging te maken.

    De verwachting is dat dit najaar de eerste prijzen worden uitgereikt.

    Groet,
    IEX Redactie
    Laura
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links