Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wacker worden, de zon schijnt

Auteur: Manuel Adamini

Manuel Adamini is Special Advisor Responsible Investment bij ACTIAM (voorheen bekend als SNS Asset Management), waar hij eerder Hoofd Verantwoord Beleggen was. Hij is geen beursanalist en hij spreekt in dit stuk dan ook geen (impliciete of expliciete) aanbevelingen in beleggingsvraagstukken uit.

Meer over Manuel Adamini

Recente artikelen van Manuel Adamini

 1. mei '15 Bloeddiamanten 1
 2. mrt '15 Het kán verantwoord
 3. dec '14 2015: olie en klimaat 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 1 juli 2013 15:41

  Het is mooi en prachtig.Grote bedrijven mogen wat mij betreft dan ook die wollige duurzaamheidsprediking achterwege laten.

  Vreemd laat ik nu altijd gedacht hebben dat de chemie vooral op olie draait. Het Duitse Wacker Chemie. "Het bedrijf maakt onderdelen en chemische grondstoffen die nodig zijn voor de productie van zonnecellen. Maar ook chemische bouwstenen voor het maken van biologisch afbreekbaar plastic".

  In die hoek van het afbreekbare plastic zit CSM (nu nieuwe naam) trouwens ook. Waarom CSM niet genoemd en de relatie als die al bestaat aangegeven?

  Groet, Jonas

 2. [verwijderd] 1 juli 2013 15:50
  Zonnepanelen kunnen een hoog rendement geven oo het geïnvesteerde kapitaal. Maar koop geen kat in de zak. Bijvoorbeeld koop nooit meer panelen dan nodig zijn voor uw eigen energiebehoefte. In de panelen maar vooral in de omvormers, die de stroom uit de panelen geschikt moet maken voor ons net, zitten grote verschillen (20% - 30%). Kijk bij de panelen ook met een schuin oog naar de efficiëntie van de panelen. Kijk of bij de installatieprijs een extra groep in uw meterkast is inbegrepen en hoe het zit als dat meer werk oplevert. Als je de mooie verhalen en terugverdientijden op de verschillende sites ziet, dan lijkt of iedereen snel rijk wordt. Laat u niets wijsmaken. Bijvoorbeeld de terugverdientijd ligt ergens tussen de 7 – 10 jaar, afhankelijk van het aantal panelen en de ligging van het dak (zuiden) en de hellingshoek van uw dak ( 35 graden ). Hou er ook rekening mee dat in het westen meer licht beschikbaar is dan in het oosten. Succes
 3. [verwijderd] 2 juli 2013 12:43
  IDD China, of ze zorgen ervoor dat europese bedrijven niet verder kunnen groeien..
  Of ze gooien zand in de ogen alsof europese bedrijven welkom zijn in China en plukken zelf de vruchten van hun know-how.

  China is mijn inziens Wacker Chemie haar grootste concurrent.

  Het aandeel Wacker is wel leuk; laatste jaar+ steevast tussen de 50-63 euro ..
  een +5 %/ -5% komt vaak genoeg voor..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links