Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RJT en de zoektocht naar alpha

Als amateurfondsmanagers van RJT Capital zijn we altijd op zoek naar alpha. Deze tocht leidt ons naar websites als www.seekingalpha.com en waar ideeën geventileerd worden aan het grote beleggerspubliek. Ideeën worden natuurlijk pas werkelijkheid als beleggers worden getriggerd tot het kopen van een bepaald aandeel.

Maar voordat het zover is, kijken wij onder meer naar de fundamentals van het aandeel, wie zijn de aandeelhouders (welke instituten?) et cetera. In sommige gevallen proberen we zelf een rapportje te schrijven en eigen field research te doen door de telefoon te pakken, een mail de deur uit te doen, een gesprek met management te arrangeren. Dit is natuurlijk één van de voordelen als je in je vrije tijd artikeltjes schrijft voor Seeking Alpha en The Motley Fool. Je komt net iets makkelijker binnen!

We typeren onszelf als valuefonds met enkele groei gedreven aandelen. Tevens hebben we een handvol leuke dividendaandelen. Voor de tactische invulling (<6 maanden) doen we soms enkele opportunistische aankopen waarvan we denken dat ze een bepaald momentum hebben of op korte termijn gaan stijgen. Drie voorbeelden in onze portefeuille zijn Unilife, Zynga en Glu Mobile.

Zeer positief
Natuurlijk hebben wij als fonds en als amateurs ook te maken met de waan van de dag. Aandelen reageren soms heftig op allerlei nieuws en wij hebben ook wel eens te maken dat we niet rationeel denken. Vaak vang je teveel informatie op en komt er te veel ruis op je af waardoor je verkeerde beleggingsbeslissingen neemt. Zo was onze eigen interpretatie van de fundamentals voor Usana Health Sciences zeer positief.

Maar we hebben helaas deze positie veel te vroeg van de hand gedaan omdat er teveel negatieve berichten over de sector de revue passeerden. Het bedrijf houdt zich immers ook bezig met multiLevelmarketing á la Herbalife. We hebben hierdoor veel winst laten liggen.

De belangrijkste tips die we willen meegeven. Doe je huiswerk: beleggen is hard werken dus laat je niet uit het veld slaan als het even tegen zit. Als je je huiswerk goed hebt gedaan, scoor je een voldoende. Zo is het ook met beleggen!


Volg het fonds van RJT Capital via Fondsmanager gezocht.

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Dutch Trader

Dutch Trader maakt deel uit van het team van RJT Capital. RTJ Capital wordt gerund door twee beursverslaafden werkzaam in de financiële branche. Op termijn willen zij zelf een fonds starten, vandaar dat ze meedoen aan de IEX-competitie Fondsmanager Gezocht. We runnen een value fonds met enkele special situations aandelen. Ons...

Meer over Dutch Trader

Recente artikelen van Dutch Trader

  1. jun '13 RJT en de zoektocht naar alpha

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links