Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rondenummersteun en astrologisch keerpunt

In de AEX mogen we wat steun verwachten rond het huidige niveau. Ik ben geen voorstander van overbought- en oversold-indicatoren – die kunnen namelijk lange tijd extreem staan – maar de aangepaste Stochastics indicator volgens Walt Bressert geeft vaak een goede indicatie van toppen en bodems.

En die is momenteel oversold en zoals de grafiek hieronder laat zien, duurt dat meestal niet lang. Tevens was het volle maan (super moon) en een Bradley-datum, volgens de financiële astrologie vaak een draaipunt. De ronde Jupiterlijnen hebben in het verleden zeer goed bodems en toppen aangegeven en nu is de AEX weer aanbeland op zo'n lijn.

Mocht de AEX direct doorzakken, hetgeen ik een lagere kans geef, dan is de volgende steun pas rond de 320. Dit zijn de stippellijnen van het AEX-trendkanaal. Als de bodem is bevestigd dan kan de AEX stijgen tot rond de 350, waar een weerstand is opgebouwd (rode vlam).

Dow: correctie
De Dow Jones is bezig met een correctie op een impulsieve stijging (golf 1 tot 5 uit de Elliott Wave-theorie). De Dow is aanbeland op een steunzone rond de 14.335 tot 14.500 (rondenummersteun) alsmede golf 4 van 3 volgens Elliott.

Tevens is er het 61,8% retracementniveau. De 'vlammen' zijn een ingetekende volume-indicator en geven ook steun rond het huidige niveau. Het volgende steunniveau is rond de 14.000, ook een rond nummer en steun op basis van volume.

Afgelopen vrijdag was een dag met een zeer zwaar volume, maar desondanks al deze koopkracht bewoog de Dow Jones nauwelijks. Normaal is dit een indicatie dat de daling nog niet ten einde is. Ongetwijfeld heeft de quadruple witching-optie en future-expiratie hier mee te maken en geeft dus een vertroebeld beeld.


Johns artikelen zijn uiterst speculatief en zijn niet direct bedoeld als handelsadvies. Zijn visie en posities kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: John Boere

John Boere is een in Nederland geboren Amerikaan . Boere werkte in de jaren negentig voor het Nederlands-Engels adviesbureau CMG (Logica). Hij werd fulltime belegger in 2001, toen hij tijdens de Nasdaq-crash zijn baan in New York verloor. Hij heeft met succes geanticipeerd op de 9/11-crash en de 2008-crash. Boere schreef onde...

Meer over John Boere

Recente artikelen van John Boere

  1. jun '13 TA op lange termijn 16
  2. jun '13 TA: Rondenummersteun en astrologisch keerpunt 10

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links