Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

DNB en de colafabriek

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

 1. 28 jul AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
 2. 12 jan Turbo: hoge hefboom in de ban? 41
 3. mrt '20 Beleggen na de coronacrash

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 am1993 16 mei 2013 15:32
  Onzichtbaar en geen wetenschapper. Hij kan zich niet voorstellen dat ze tegen de regering ingaat.
  @henry en LBR: als jullie al een baan hebben of ooit een echt betekenisvolle baan aannemen, kom ik dat even tegen jullie nieuwe medewerkers en nieuwe realties zeggen.
  Kijken of jullie dan een flitsende start kunnen maken.
  @Marcel: karaktermoord is een gedurfde opmerking, maar in dit geval helemaal terecht. Hulde om dingen bij hun naam te noemen.
  Hou je Silvester (Stalone) Eijffinger vast ook wel "een beetje scherp" mee. Mag ook wel eens voor deze "langs de lijn" prater.
  am1993.
 2. taurus86a 16 mei 2013 18:56
  Even over de inhoud. Als vroeger het Monopoly spel te snel dreigde te eindigen, dan kreeg de jammerlijke verliezer nog een keer geld uit de pot. Maar leuk werd het spel daarna nooit meer. En laat de ECB nu precies hetzelfde doen! Nog een spelletje roept Rutte, kom op nou ! Maar ´de Nieuwe Werkelijkheid´ heeft er geen zin meer in en baalt ervan dat hij wordt uitgescholden voor ´Crisis´.
  Want de ´Crisis´dat was 2 - 3 jaar geleden; ´De Nieuwe Werkelijkheid´is nu.
  Maar ook Sylvester heeft dat kennelijk nog niet door. 1979 Joop den Uyl - ´onze wereld zal nooit meer worden zoals wij hem zo lang gekend hebben´. Historische woorden, toen en nu.
  650.000 werklozen aan een gemiddeld inkomen van zeg 20.000 euro helpen; dat is 13 miljard loonkosten, plus premies, plus kosten = 20- 25 miljard omzet. Dat zijn de feiten.
 3. MarcelTak 16 mei 2013 22:13
  Beste mensen,

  Misschien had ik beter kunnen verwijzen naar de NOS site:

  nos.nl/audio/499822-hoogleraar-laura-...

  Eijffinger zegt dat Van Geest als ambtenaar competent bekend staat. Dus niet als CPB directeur competent is. Vervolgens geeft hij haar een aantal forse diskwalificaties. Niet alleen haar vermeende gebrek aan onafhankelijkheid wordt door Eijffinger vastgesteld, maar ook het gebrek aan wetenschappelijke statuur. Deze kwalificaties zijn nodig om een goed onafhankelijk CPB directeur te zijn, aldus de professor. Ook het begin van het interview, waarin hij aangeeft dat er geen gekwalificeerde wetenschapper te vinden was, en er toen maar gezocht werd naar een topambtenaar, vind ik ronduit stuitend.

  Als ik zou stellen dat ik iemand goed vind, maar vervolgens een reeks
  belangrijke negatieve eigenschappen opnoem, kan ik me er niet naar anderen op beroepen dat ik toch gezegd heb dat die persoon goed is.

  Eijffinger heeft in ieder geval bij voorbaat aangegeven dat Van Geest niet geschikt is om de functie op een goede manier uit te oefenen. En dat irriteerde mij.

  Vriendelijke groet,
  Marcel Tak
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IMF, DNB, Mark Rutte, CPB, Regelgeving

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links