1. Nieuws 10 feb

  'Britten willen geen strijd om financiële dienstensector met EU'

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Europa, dienstensector

  LONDEN (ANP/RTR) - De Europese Unie moet niet de strijd aangaan met het Verenigd Koninkrijk over de omvangrijke financiële dienstensector in de Londense City. Daarvoor waarschuwde de Britse gouverneur van de centrale bank Andrew Bailey. Volgens de baas van de Bank of England (BoE) is Brussel sinds het Britse vertrek uit de EU strenger voor Londen, dan het voor andere handelspartners is.

 2. Nieuws 10 feb

  Farmareus moet EU-prijs kankermedicijnen fors verlagen

  Onderwerpen: Europa

  BRUSSEL (ANP) - Geneesmiddelenfabrikant Aspen Pharma moet zijn prijzen voor zes levensreddende kankermedicijnen in de EU met gemiddeld 73 procent verlagen. De Europese Commissie heeft de maximumprijzen bovendien voor tien jaar juridisch bindend gemaakt. Daarnaast moet het Zuid-Afrikaanse bedrijf garanderen dat het de betreffende medicijnen voor "een aanzienlijke periode" blijft leveren.

 3. Nieuws 10 feb

  EU-parlement akkoord met corona-herstelfonds van 672,5 miljard

  Onderwerpen: Europa

  BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement stemt in met een tijdelijk herstelfonds van 672,5 miljard euro om de economische en sociale gevolgen van de coronapandemie in de EU te boven te komen. De lidstaten kunnen dit voorjaar hun plannen in Brussel indienen om in aanmerking te komen voor de 312,5 miljard aan subsidies en 360 miljard euro aan gunstige leningen. Voor Nederland is circa 5,6 miljard euro beschikbaar.

 4. Nieuws 09 feb

  'Verenigd Koninkrijk en EU op gespannen voet sinds brexit'

  Onderwerpen: Europa, Brexit

  LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie is sinds het vertrek van de Britten uit de EU "problematisch", aldus de Britse regering. Dat komt door de ruzies over vaccinaties, handel en het Noord-Ierse brexitprotocol.

 5. Nieuws 09 feb

  Tata Steel: strategische en duurzame oplossing voor Europese tak

  Onderwerpen: staal, Europa Gerelateerde instrumenten: ArcelorMittal

  MUMBAI (ANP) - Het Indiase staalconcern Tata Steel wil een "strategische en duurzame oplossing" voor de Europese tak van het bedrijf, meldt het staalconcern in een handelsbericht. Nu de gesprekken met de Zweedse staalproducent SSAB over een mogelijke overname van Tata Steel Nederland zijn gestaakt, wil het Indiase moederbedrijf op de korte termijn inzetten op verbetering van de prestaties en de geldstroom van het bedrijf.

 6. Nieuws 09 feb

  Adempauze op Europese beurzen na sterke opmars

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine verliezen zien. Beleggers namen een adempauze na de recente opmars en de nieuwe recordstanden op Wall Street. Op het Damrak werden de resultaten van uitzender Randstad goed ontvangen. Het AEX-bedrijf liet bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten het nieuwe jaar goed te zijn begonnen en dat de activiteiten weer terug zijn op het niveau van voor de coronacrisis.

 7. Nieuws 09 feb

  Nederland goed voor helft nieuwe windparken in Europa

  Onderwerpen: Europa, Nederland Gerelateerde instrumenten: Boskalis

  BRUSSEL (ANP) - De hoeveelheid beschikbare capaciteit om windenergie op te wekken in Europa is afgelopen jaar met 2,9 gigawatt toegenomen, becijferde brancheorganisatie WindEuropa. De helft van die capaciteitsuitbreiding kwam op het conto van Nederland. Afgelopen jaar werden een aantal windparken voor de Nederlandse kust aangesloten.

 8. Nieuws 07 feb

  'Britse export naar EU bijna twee derde lager in januari'

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Europa

  LONDEN (ANP/DPA) - De Britse export naar de Europese Unie is in januari meer dan twee derde gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De daling is niet alleen het gevolg van de coronapandemie, maar wordt voor een groot deel veroorzaakt vanwege extra papierwerk en controles die nodig zijn omdat het Verenigd Koninkrijk niet langer bij de Europese interne markt hoort.