1. Nieuws 01 feb

  Crisis zadelt Ryanair op met kwartaalverlies van 321 miljoen euro

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  DUBLIN (ANP) - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft het laatste kwartaal van vorig jaar een verlies van 321 miljoen euro geleden. Naast een verlies van 306 miljoen euro, een direct gevolg van de coronacrisis, was de luchtvaartmaatschappij ook 15 miljoen euro kwijt aan een afschrijving op brandstofcontracten.

 2. Nieuws 29 jan

  KLM schrapt meerdere vluchten naar China vanwege testverplichting

  Onderwerpen: China, luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft meerdere vluchten naar China geschrapt vanwege aangescherpte coronamaatregelen in het land. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij na eerdere berichtgeving van vakmedium Zakenreis.nl. De Chinese autoriteiten eisen sinds donderdag dat de bemanning van een vliegtuig een dubbele negatieve coronatest moet kunnen overleggen.

 3. Nieuws 28 jan

  Reddit-belegger bezorgt American Airlines koerssprong

  Onderwerpen: luchtvaart

  NEW YORK (ANP) - Particuliere beleggers die zich op onlineplatform Reddit verenigen om speculanten op koersverliezen een hak te zetten, drukten donderdag een duidelijke stempel op het koersverloop op Wall Street. Dit keer schaarden kleine beleggers zich massaal achter luchtvaartmaatschappij American Airlines, dat daardoor in de eerste handelsminuten bijna 30 procent omhoogschoot.

 4. Nieuws 28 jan

  Reddit-beleggers zetten nu American Airlines fors hoger

  Onderwerpen: luchtvaart

  NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kleine beleggers hebben massaal aandelen American Airlines gekocht. Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij schoot daardoor in de zogenaamde voorbeurshandel in New York tot wel 87 procent vooruit. American Airlines is daarmee het volgende doelwit voor de beleggers die zich via website Reddit en andere sociale media organiseren.

 5. Nieuws 28 jan

  Passagiersstroom prijsvechter easyJet droogt op door corona

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  LONDEN (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in de laatste kwartaal van 2020, het eerste van zijn boekjaar, fors minder passagiers verwelkomd. Door virusvrees, lockdownmaatregelen en reisbeperkingen droogde de passagiersstroom met 87 procent op. Dat werkte logischerwijs ook door op de omzet van de onderneming.

 6. Nieuws 27 jan

  Megaverlies Boeing door corona en 737 MAX

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM, Boeing Company

  CHICAGO (ANP) - Boeing heeft vorig jaar een miljardenverlies geleden. De vliegtuigbouwer had last van de coronacrisis. Zwaar getroffen luchtvaartmaatschappijen stelden daardoor de levering van bestelde vliegtuigen uit of annuleerden bestellingen volledig. Ook het aan de grond houden van de 737 MAX gedurende een groot deel van het jaar speelde het bedrijf parten.

 7. Nieuws 26 jan

  Amazon opent bezorgcentrum bij Schiphol

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Amazon.com, AMAZON.COM INC. DL-,01

  SCHIPHOL (ANP) - Amazon opent in Nederland een bezorgcentrum bij luchthaven Schiphol. Daarmee speelt de webwinkel in op de toenemende vraag van klanten in Nederland die spullen bestellen bij het Amerikaanse concern. Ook kan Amazon zo de capaciteit voor het verwerken van pakketten in Nederland verhogen.

 8. Nieuws 25 jan

  easyJet aast op marktaandeel KLM, Air France en Lufthansa

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM, LUFTHANSA AG VNA O.N.

  LONDEN (ANP) - Prijsvechter easyJet hoopt de komende tijd marktaandeel te winnen van grote nationale maatschappijen als KLM, Air France, British Airways en Lufthansa. Johan Lundgren, de hoogste baas van de Britse prijsvechter, denkt dat easyJet bij het herstel van de coronacrisis kan profiteren van de capaciteitskrimp bij die gevestigde maatschappijen, zo zegt hij tegen de Britse zakenkrant Financial Times.