1. Nieuws 13 jan

  Klantenvertellen ingelijfd door groot Duits reviewbedrijf

  Onderwerpen: Duitsland

  AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse beoordelingsplatform Klantenvertellen wisselt van eigenaar. De Duitse koper eKomi is een van de grootste reviewondernemingen ter wereld met meer dan 200 medewerkers en kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 2. Nieuws 12 jan

  'Duitse beurswaakhond onderzoekt opvallende koersreactie TUI'

  Onderwerpen: Duitsland

  FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse beurswaakhond BaFin begint naar verluidt een onderzoek naar opvallende koerswijzigingen van het aandeel van reisconcern TUI. In de dagen en weken voor begin december, toen een akkoord werd bereikt over overheidssteun, werden opvallende koersreacties waargenomen. Dit meldt de Duitse krant Börsen-Zeitung.

 3. Nieuws 08 jan

  Duitse industrie zette herstel door

  Onderwerpen: Duitsland

  WIESBADEN (ANP) - De Duitse industrie heeft in november meer geproduceerd dan een maand eerder, meldt het Duitse federale statistiekbureau. Dat was door economen al verwacht, maar de toename was nog iets sterker dan voorzien. De Duitse industrie kreeg vroeg vorig jaar een klap door het coronavirus toen de vraag uit Azië wegviel, maar herstelt zich sindsdien gestaag. Extra coronamaatregelen in november tastten dat herstel dus niet aan.

 4. Nieuws 07 jan

  Duitse industrie kreeg in november onverwacht meer orders

  Onderwerpen: Duitsland

  WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse industrie kreeg in november meer orders dan in de maand ervoor. Daarmee toont de industrie van de grootste economie van Europa voor de zevende maand op rij herstel, meldt het Duitse federale statistiekbureau. De stijging is verrassend, omdat economen in doorsnee op een kleine afname hadden gerekend.

 5. Nieuws 06 jan

  Opnieuw negatieve inflatie in Duitsland

  Onderwerpen: inflatie, Duitsland

  WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - De inflatie in Duitsland is in december voor de vijfde maand op rij negatief. Het gemiddelde prijspeil daalde ten opzichte van een jaar eerder met 0,7 procent, meldde het Duitse federale statistiekniveau. Het gaat om het laagste inflatieniveau in meer dan een decennium.

 6. Nieuws 06 jan

  Duitse wet verplicht vrouwen in bestuur beursgenoteerde bedrijven

  Onderwerpen: Duitsland

  BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - Duitsland is van plan beursgenoteerde bedrijven wettelijk te verplichten een vrouw in het bestuur te benoemen. De coalitiepartijen in Berlijn hebben daarover een deal gesloten. Het Duitse parlement zal nu moeten stemmen over het wetsvoorstel.

 7. Nieuws 05 jan

  Duitse werkloosheid in december onverwacht gedaald

  Onderwerpen: Duitsland, werkloosheid

  WIESBADEN (AFN/RTR) - De werkloosheid in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, is in december tegen de verwachting in lager uitgevallen. Ondanks de sluiting van niet-essentiële winkels en andere maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan was op maandbasis sprake van een daling van 37.000 werklozen tot bijna 2,8 miljoen. Economen hielden in doorsnee rekening met een lichte toename.

 8. Nieuws 22 dec

  Vertrouwen Duitse consumenten zakt verder weg

  Onderwerpen: Duitsland

  NEURENBERG (AFN) - Het vertrouwen van Duitse consumenten in de economie is voor komende maand verder afgenomen. Dat maakte marktonderzoeker GfK bekend. Daarmee blijft de coronacrisis zwaar wegen op het sentiment bij de oosterburen. Ook de afgelopen maanden was het vertrouwen van consumenten in de Duitse economie al negatief.

 9. Nieuws 18 dec

  Duitse ondernemers zijn onverwacht positiever gestemd

  Onderwerpen: Duitsland

  MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers is deze maand onverwacht gestegen. Met name de verwachtingen voor economisch herstel in 2021 droegen daar aan bij, meldde het Duitse onderzoeksinstituut Ifo.