1. Nieuws 11 jan

  Handelsgezant Trump roept Biden op: behoud importheffingen China

  Onderwerpen: China, Donald Trump

  WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer roept de aankomende Amerikaanse president Joe Biden op de importheffingen op Chinese producten te behouden. Verder moet Biden volgens Lighthizer zorgen dat wereldhandelsorganisatie WTO minder macht krijgt en moet het moeilijker worden voor Amerikaanse bedrijven om zich in het buitenland te vestigen, zegt hij in een afscheidsinterview in zakenkrant Wall Street Journal.

 2. Nieuws 09 jan

  Chinese automaker Nio voert concurrentie op met Tesla

  Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: TESLA INC. DL -,001

  PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese automaker Nio heeft een nieuw wapen in de concurrentiestrijd op het gebied van elektrisch rijden tegen marktleider Tesla. De fabrikant onthulde zaterdag zijn nieuwe sedan, die een directe rivaal moet worden voor auto's van het Amerikaanse bedrijf, maar ook andere internationale spelers.

 3. Nieuws 09 jan

  China beschermt bedrijven tegen buitenlandse bemoeienissen

  Onderwerpen: China

  PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Chinese bedrijven hoeven als het aan Peking ligt niet langer te voldoen aan "onrechtvaardige" buitenlandse wetten en maatregelen. Dat staat in nieuwe regels die door China zijn opgesteld. Daarmee reageert Peking onder meer op beperkingen die de Verenigde Staten op een onderneming als TikTok-moeder Bytedance instelde.

 4. Nieuws 08 jan

  'Coronacrisis drukt nog steeds op groeiende economie China'

  Onderwerpen: China

  WASHINGTON (ANP) - De Chinese economie vertoont dit jaar waarschijnlijk weer een stevige groei, maar toch drukt de coronacrisis nog steeds op de economie van het land. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is het herstel nog erg afhankelijk van overheidsinvesteringen en blijft de consumptie zwak. Mede daarom heeft het fonds zijn groeiraming voor China licht naar beneden bijgesteld.

 5. Nieuws 08 jan

  'Chinese media mogen niet berichten over onderzoek naar Alibaba'

  Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8, Alibaba Group Holding

  LONDEN (ANP) - Chinese media hebben van de regering in Peking opdracht gekregen om niet te berichten over een mededingingsonderzoek naar webwinkel Alibaba. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens de krant toont dat aan dat Peking de zaak rond Alibaba en oprichter Jack Ma als politiek gevoelig beschouwt.

 6. Nieuws 07 jan

  'Kledingwinkels Bershka en Pull&Bear weg uit China'

  Onderwerpen: China

  LONDON (ANP) - Kledingketens Bershka, Pull Bear en Stradivarius trekken zich terug uit China. Het Spaanse moederconcern Inditex heeft besloten nog eind deze maand alle fysieke winkels van de merken te sluiten, meldt het Britse modevakblak WWD op basis van ingewijden.

 7. Nieuws 06 jan

  NYSE gaat beursnotering Chinese telecombedrijven toch schrappen

  Onderwerpen: China, telecommunicatie

  NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Beursuitbater New York Stock Exchange (NYSE) gaat de notering van drie grote Chinese telecombedrijven toch schrappen. Dat bevestigde het bedrijf nadat bronnen al melding hadden gemaakt van het besluit. De nieuwe stap volgt na kritiek van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op het eerdere besluit om de noteringen van de bedrijven te beëindigen terug te draaien.

 8. Nieuws 06 jan

  'Beursuitbater NYSE overweegt toch beursexit Chinese bedrijven'

  Onderwerpen: China

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater New York Stock Exchange (NYSE) overweegt naar verluidt alsnog om de notering van drie grote Chinese telecombedrijven te schrappen. De nieuwe stap, waar verschillende media melding van maken, volgt na kritiek van minister van Financiën Steven Mnuchin op het eerdere besluit om de noteringen van de bedrijven te beëindigen terug te draaien.