1. Nieuws 12 jan

  EU en Britten praten volgende week over financiële diensten

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Europa

  LONDEN (ANP/RTR) - De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan volgende week praten over een deal voor financiële diensten. Onder meer staat de samenwerking tussen financiële toezichthouders dan op de agenda, heeft een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson gezegd. "We willen de financiële stabiliteit, marktintegriteit en de bescherming van investeerders en consumenten behouden"

 2. Nieuws 12 jan

  Britse centralebankgouverneur: donkere tijden voor economie

  Onderwerpen: Groot-Britannië

  LONDEN (ANP/RTR) - De economie van het Verenigd Koninkrijk staat "donkere tijden" te wachten door het sterk stijgende aantal coronabesmettingen in het land en de nieuwe lockdowns om het virus tegen te gaan. Dat zei gouverneur Andrew Bailey van de Bank of England (BoE).

 3. Nieuws 09 jan

  'Britten willen weer handel in Zwitserse aandelen vanuit Londen'

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Zwitserland

  LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk wil weer kunnen handelen in Zwitserse aandelen vanuit Londen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times wordt een wijziging van de regels deze week in het Britse parlement voorgesteld. Het zou een eerste belangrijke breuk zijn met het Europese beleid inzake financiële diensten sinds het einde van de brexitovergangsperiode.

 4. Nieuws 08 jan

  Nog geen problemen met Nederlands vrachtvervoer, wel bij Britten

  Onderwerpen: Groot-Britannië

  ROTTERDAM/LONDEN (ANP/RTR) - Transportbedrijven in Nederland merken in de eerste week van het nieuwe jaar nog geen grote problemen bij het goederen- en vrachtvervoer naar het Verenigd Koninkrijk. De problemen die er zijn, zijn relatief klein en kunnen snel en ter plekke worden opgelost. Wel beginnen de volumes toe te nemen en wordt het iets drukker in de havens en bij de terminals. Bij de Britten zijn daarentegen wel problemen.

 5. Nieuws 08 jan

  Britse toezichthouder onderzoekt Google vanwege aanpassing Chrome

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: Alphabet, Alphabet

  LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse mededingingswaakhond CMA gaat Google onderzoeken vanwege plannen om het volgen van gebruikers van zijn webbrowser Chrome moeilijker te maken. Volgens de toezichthouder zouden die plannen, die al begin vorig jaar werden aangekondigd, adverteerders de mogelijkheid om gerichte reclame aan te bieden ondermijnen. Daarmee zou het voor andere bedrijven moeilijker worden om met Google, dat zelf een grote speler is op het gebied van webreclame, te concurreren.

 6. Nieuws 08 jan

  Iran verbiedt Britse en Amerikaanse vaccins

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Iran

  TEHERAN (ANP/RTR) - Iraniërs kunnen geen gebruik maken van de coronavaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Iraans geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei, de machtigste man van het land, kondigde vrijdag aan dat Amerikaanse en Britse vaccins niet geïmporteerd mogen worden.

 7. Nieuws 06 jan

  Britse autosector verwacht extra kosten ondanks handelsakkoord

  Onderwerpen: autoindustrie, Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: Stern

  LONDEN (AFN/RTR) - De Britse auto-industrie waarschuwt voor extra kosten voor de sector, ondanks het handelsakkoord dat met de Europese Unie is gesloten. Door het vertrek van de Britten uit de interne Europese markt zal sprake zijn van extra bureaucratie en de noodzaak om ieder voertuig afzonderlijk goed te keuren in zowel de EU als Groot-Brittannië, aldus de Britse handelsorganisatie SMMT.

 8. Nieuws 05 jan

  Minder vluchten op Groot-Brittannië door lockdown

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft het aantal geplande vluchten naar het Verenigd Koninkrijk verder verkleind. Reden daarvoor is de nieuwe lockdown in het land. Maar luchtvaartmaatschappijen houden ook rekening met meer inreisverboden voor Britten in andere landen vanwege de nieuwste variant van het coronavirus die in het land is ontdekt.