1. Nieuws 04 jan

  Flinke groei bedrijvigheid industrie eurozone in december

  Onderwerpen: Europa

  LONDEN (ANP) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone heeft in december het hoogste niveau bereikt sinds mei 2018, waarmee verder herstel werd getoond van de coronacrisis. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van zijn inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt.

 2. Nieuws 02 jan

  'Nissan wil aanwezigheid in Europa verkleinen'

  Onderwerpen: Europa

  YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan gaat naar verluidt zijn aanwezigheid in Europa verder verkleinen. Volgens ingewijden van de Japanse krant Yomiuri Shimbun wordt er achter de schermen gewerkt aan het afbouwen van de distributielijnen in dertig landen. Een Spaanse fabriek in Ávila zou daarnaast worden omgebouwd tot magazijn. Ook zou Nissan bepaalde verkoopactiviteiten in Europa voortaan willen uitbesteden aan alliantiepartner Renault.

 3. Nieuws 02 jan

  'Britten willen hogere limiet contactloze betalingen dan in EU'

  Onderwerpen: Groot-Britannië, Europa

  LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Britse banken willen hun limiet voor contactloze betalingen zonder het intoetsen van een pincode verhogen tot 100 pond. Dat is omgerekend bijna 112 euro. Als ze hiervoor toestemming krijgen van de Britse overheid, zou dat een van eerste keren zijn sinds de brexit waarbij Groot-Brittannië duidelijk afwijkt van de normen van de Europese Unie, meldt de Britse krant The Times.

 4. Nieuws 31 dec

  Airbus en Europa hekelen extra heffingen VS

  Onderwerpen: luchtvaart, Europa, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AIRBUS

  BRUSSEL (AFN/AFP/BELGA) - De extra heffingen die de Verenigde Staten hebben opgelegd op producten als vliegtuigonderdelen maar ook wijnen en andere dranken uit de Europese Unie, kunnen niet op goedkeuring in Europa rekenen. Volgens vliegtuigmaker Airbus werken de heffingen "contraproductief" voor de Amerikaanse industrie. De Europese Commissie reageert afwijzend.

 5. Nieuws 31 dec

  Amerikaanse drankheffing valt niet in de smaak bij producenten EU

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Lucas Bols

  BRUSSEL (AFN) - Drankmakers in Europa hebben met teleurstelling gereageerd op de hogere tarieven die de Verenigde Staten hebben ingesteld voor sommige producten uit de Europese Unie als wijnen en andere dranken uit Frankrijk en Duitsland. Dat meldt belangenbehartiger spiritsEurope.

 6. Nieuws 30 dec

  Europese beurzen sluiten met kleine verliezen

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met kleine minnen de handel uit gegaan. Beleggers deden een stapje terug na de recente sterke opmars. De financiële markten verwerkten onder meer het nieuws dat de Britse autoriteiten akkoord zijn voor het gebruik van het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford.

 7. Nieuws 30 dec

  'Europese transporteurs mijden bewust brexitchaos'

  Onderwerpen: Europa

  DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Europese transporteurs en logistieke bedrijven nemen waar mogelijk even geen klussen aan om goederen het Verenigd Koninkrijk in te vervoeren. Dit vanwege de mogelijke problemen die aan de grenzen ontstaan als gevolg van de brexit.

 8. Nieuws 25 dec

  'Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen'

  Onderwerpen: Europa

  BRUSSEL (AFN) - Het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zal "ingrijpende gevolgen hebben voor mensen, ondernemingen en openbare besturen". Dat heeft David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitcommissie in het Europees Parlement gezegd tegen de Duitse krant Die Welt. "De handel tussen de EU en het VK zal niet meer zo vlot verlopen als toen we allebei behoorden tot de interne markt en de douane-unie", zei hij.