1. Nieuws 08 dec

  Braziliaans GOL gaat weer vliegen met gewraakte Boeing 737 MAX

  Onderwerpen: IEXProfs, luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Boeing Company

  SÃO PAOLO (AFN/BLOOMBERG) - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL gaat weer reguliere lijndiensten vliegen met de Boeing 737 MAX. Daarmee is de prijsvechter naar eigen zeggen de eerste maatschappij die weer passagiers meeneemt met het toestel dat vanwege veiligheidsissues lange tijd aan de grond moest blijven.

 2. Nieuws 04 dec

  Boeing kijkt naar aandelenuitgifte

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Boeing Company

  CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing kijkt naar een aandelenuitgifte om zijn schuldenberg terug te dringen. Dat heeft financieel directeur Greg Smith gezegd op een conferentie van zakenbank Credit Suisse. Boeing, dat zwaar getroffen is door de coronacrisis en het aan de grond houden van zijn toestel 737 MAX, heeft schulden ter waarde van 61 miljard dollar.

 3. Nieuws 03 dec

  NS benoemt KLM'er Eelco van Asch tot operationeel directeur

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  UTRECHT (AFN) - Eelco van Asch stapt op als ICT-directeur bij KLM, en wordt per 1 maart volgend jaar operationeel directeur bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Van Asch volgt Marjan Rintel op, en wordt daarmee verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten van NS in Nederland. Rintel is sinds 1 oktober president-directeur van NS.

 4. Nieuws 03 dec

  Eerste publieke vlucht met Boeing 737 MAX

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Boeing Company

  DALLAS (AFN/RTR) - De eerste vlucht met de Boeing 737 MAX waar ook andere passagiers dan toezichthouders of luchtvaartpersoneel aan deelnamen is een feit. Een toestel van het geplaagde vliegtuigtype, dat wegens veiligheidszorgen meer dan anderhalf jaar niet mocht vliegen, heeft in de Verenigde Staten een drie kwartier durende vlucht afgerond met 87 journalisten aan boord.

 5. Nieuws 01 dec

  Einde aan gratis rolkoffer aan boord bij easyJet

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet versobert binnenkort zijn bagagebeleid voor passagiers. Nu mogen alle passagiers nog kosteloos naast hun handtas een groter stuk handbagage, zoals rolkoffers, meenemen naar hun zitplaats. Na 10 februari is dit alleen nog toegestaan als klanten stoelen met extra beenruimte of een zitplaats vooraan hebben geboekt.

 6. Nieuws 24 nov

  KLM-topman Elbers in bestuur branchevereniging

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  GENÈVE (AFN) - KLM-topman Pieter Elbers is verkozen tot het bestuur van de luchtvaartbrancheorganisatie IATA. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de organisatie. Elbers maakte eerder ook al deel uit van de zogeheten Board of Governors, van 2016 tot en met juni 2019.

 7. Nieuws 24 nov

  Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM, EUR/USD

  GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar. Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met name over volgend jaar is de organisatie somberder dan eerst, omdat het nog wel enige tijd zal duren voordat bijvoorbeeld vaccinatieprogramma's zijn opgetuigd.

 8. Nieuws 24 nov

  'Boeing 737 MAX staat voor terugkomst in Europees luchtruim'

  Onderwerpen: luchtvaart, Europa Gerelateerde instrumenten: Boeing Company

  AMSTERDAM (AFN) - De gewraakte Boeings van het type 737 MAX, die al ruim anderhalf jaar om veiligheidsredenen aan de grond blijven, staan voor een terugkomst in het Europese luchtruim. Ingewijden meldden aan persbureau Bloomberg dat belangrijke stappen zijn gezet die uiteindelijk tot Europese goedkeuring moeten leiden.