1. Nieuws 24 nov

  Luchtvaartsector in trek op positieve beurzen

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder vooruit. De hoop dat het einde van de coronacrisis in zicht is door de positieve ontwikkelingen met de vaccins, zorgde voor optimisme bij beleggers. Vooral luchtvaartmaatschappijen waren in trek dankzij soepelere quarantaineregels in Engeland en de hoop op een spoedig economisch herstel.

 2. Nieuws 24 nov

  'Frankrijk en Nederland verschillen niet veel in AF-KLM-steun'

  Onderwerpen: luchtvaart, Frankrijk, Nederland Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Er is niet wezenlijk veel verschil tussen de steun die de Franse staat en de Nederlandse staat geven aan luchtvaartconcern Air France-KLM. Dat zegt KLM-baas Pieter Elbers in een interview met Bloomberg TV. Hij rept van welkome hulp en sluit niet uit dat extra steun op termijn noodzakelijk is. Elbers wilde geen antwoord geven op de vraag wanneer de extra steun dan nodig is.

 3. Nieuws 23 nov

  Luchtvaartbranche komt met 'coronapaspoort' voor reizigers

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - De luchtvaartsector komt met een eigen 'coronapaspoort' waarmee reizigers snel kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of de noodzakelijke negatieve test voor het coronavirus hebben gehad die in sommige landen verplicht is. Daarmee wil de internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA het internationale reizen vergemakkelijken. De app moet begin volgend jaar beschikbaar komen.

 4. Nieuws 18 nov

  Boeing blikvanger op Wall Street na goedkeuring 737 MAX

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg, Boeing Company

  NEW YORK (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing maakte in de openingsminuten op Wall Street een koerssprong na het nieuws dat de toestellen van het type 737 MAX weer mogen gaan vliegen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. De 737 MAX-vliegtuigen staan al ruim anderhalf jaar aan de grond, nadat in korte tijd twee ongelukken met het type plaatsvonden. Daarbij kwamen in totaal 346 mensen om.

 5. Nieuws 18 nov

  Minnen op Wall Street, Boeing sluit sessie in mineur

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg, Boeing Company

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met minnen de handel uitgegaan. Op Wall Street was een hoofdrol weggelegd voor Boeing. Het aandeel van de vliegtuigmaker schoot uit de startblokken na het nieuws dat de toestellen van het type 737 MAX weer mogen gaan vliegen. Het enthousiasme bij beleggers was van korte duur. Boeing sloot dik in de min.

 6. Nieuws 18 nov

  Luchtvaartmaatschappijen VS plannen weer vluchten met 737 MAX

  Onderwerpen: luchtvaart, Verenigde Staten

  FORT WORTH (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bereiden weer commerciële vluchten voor met de Boeing 737 MAX. Het toestel mag van de de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA weer worden gebruikt. De toestellen stonden dik anderhalf jaar aan de grond, omdat in korte tijd twee dodelijke ongelukken met het type vliegtuig plaatsvonden.

 7. Nieuws 18 nov

  Winst Boeing bijna verdampt op kalm Wall Street

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg, Boeing Company

  NEW YORK (AFN) - Boeing was woensdag bij aanvang van de handel nog een opvallende stijger op Wall Street na het nieuws dat de toestellen van het type 737 MAX weer mogen gaan vliegen. Die winst was halverwege de sessie bijna verdampt. Beleggers bleven voorzichtig vanwege de coronacrisis. Enerzijds is er groeiende hoop op een coronavaccin, anderzijds blijven beleggers bezorgd over de staat van de economie.

 8. Nieuws 18 nov

  Air France-KLM bereidt logistieke puzzel coronavaccin voor

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  AMSTERDAM (AFN/RTR) - Air France-KLM is een van de luchtvaartmaatschappijen die zich aan het voorbereiden is op de aanstaande logistieke puzzel rond coronavaccins. De miljoenen doses vaccins moeten gekoeld worden vervoerd. Bijkomend probleem is dat het luchtvervoer door de pandemie goeddeels stilligt.

 9. Nieuws 18 nov

  KLM was ook in tweede ronde loonsubsidie grootverbruiker

  Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

  AMSTERDAM (AFN) - Ook bij de tweede ronde voor loonsubsidies van de overheid was luchtvaartmaatschappij KLM een grootverbruiker van de steunregeling. Samen met dochterondernemingen voor bijvoorbeeld catering, een pilotenschool en KLM Cityhopper was het concern goed voor voorschotten van net geen 300 miljoen euro loonsteun, zo komt naar voren uit een register van uitkeringsinstantie UWV.