1. Nieuws 09 nov

  'Hyundai in gesprek over aankoop robotmaker Boston Dynamics'

  Onderwerpen: autoindustrie

  TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het Koreaanse conglomeraat Hyundai is in onderhandeling om robotmaker Boston Dynamics over te nemen van de Japanse techinvesteerder Softbank. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de bronnen zou de deal een waarde hebben van een miljard dollar. Boston Dynamics is onder meer bekend van de tweebenige mensachtige Atlas-robot en de vierpotige dierachtige robots Spot en BigDog.

 2. Nieuws 29 okt

  Neways merkt herstel van vraag uit auto-industrie

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: Neways

  SON (AFN) - Maker van elektronische componenten Neways Electronics profiteerde afgelopen kwartaal van een voorzichtig herstel van de vraag uit de auto-industrie. Daardoor ging het met de omzet door bestellingen uit die sector weer enigszins de goede kant op. Wel lag de kwartaalopbrengst nog beduidend lager dan een jaar terug.

 3. Nieuws 28 okt

  Fiat Chrysler positief ondanks minder verkopen

  Onderwerpen: autoindustrie

  TURIJN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Fiat Chrysler heeft in het derde kwartaal iets minder auto's afgeleverd dan een jaar eerder. In totaal gingen er ruim 1 miljoen auto's van merken als Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep en Ram naar klanten en dealers toe in de maanden juli, augustus en september. Fiat Chrysler merkt daarbij op dat de prijs van die voertuigen die vaker elektrisch aangedreven of hybride waren wat hoger lag dan een jaar eerder.

 4. Nieuws 28 okt

  Omzet autoconcern PSA fors lager dit jaar door crisis

  Onderwerpen: autoindustrie

  PARIJS (AFN) - De omzet van het Franse autoconcern PSA, moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, ligt sinds begin dit jaar fors lager vanwege de gedaalde autoverkopen door de coronacrisis. Volgens het bedrijf bedroeg de groepsomzet in de eerste negen 40,6 miljard euro, tegen 53,9 miljard euro in dezelfde periode van 2019.

 5. Nieuws 23 okt

  Daimler verkoopt minder auto's maar verhoogt winst

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: DAIMLER AG NA O.N.

  STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler heeft de winst het afgelopen kwartaal vergroot ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ook al zijn er minder auto's verkocht. Dat komt doordat het moederbedrijf van Mercedes-Benz flinke kostenbesparingen heeft doorgevoerd. Ook profiteerde de autobouwer ervan dat de Chinese economie herstelde van de coronacrisis.