1. Nieuws 27 okt

  Unilever vraagt goedkeuring voor verhuisplan bij Britse hof

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: UNILEVER

  ROTTERDAM (AFN) - Unilever vraagt bij het Britse High Court om formele goedkeuring voor het plan om op papier een volledig Brits bedrijf te worden, meldt het was- en levensmiddelenconcern. Het Britse hof komt hierover op 2 november bijeen. Naar verwachting kan de verhuizing dan in het laatste weekend van november worden afgerond.

 2. Nieuws 27 okt

  Britse laadpalendeal voor Alfen

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: Alfen N.V.

  LONDEN (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen heeft een driejarige raamovereenkomst getekend met het Britse energiebedrijf SSE Enterprise. Alfen gaat laadpunten leveren die kunnen worden ingezet door klanten en medewerkers van die onderneming.

 3. Nieuws 14 okt

  'Britse groei Just Eat Takeaway positief'

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: JUST EAT TAKEAWAY

  AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalupdate van Just Eat Takeaway kan voor een positieve reactie op de beurs zorgen. Met name de versnelde groei van het aantal maaltijdbestellingen in het Verenigd Koninkrijk geeft daar aanleiding toe, schrijven analisten van Morgan Stanley in een reactie.

 4. Nieuws 13 okt

  Britse werkloosheid stijgt verder ondanks coronasteun

  Onderwerpen: Groot-Britannië, werkloosheid

  LONDEN (AFN/RTR) - De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk is in de periode juni tot en met augustus opnieuw gestegen. De toename is met 4,5 procent sterker dan verwacht, komt naar voren uit cijfers van het nationale statistiekbureau. In de periode mei tot en met juli zat nog 4,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

 5. Nieuws 12 okt

  Ook Britse aandeelhouders Unilever achter verhuisplan

  Onderwerpen: Groot-Britannië Gerelateerde instrumenten: UNILEVER

  LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse aandeelhouders van was- en levensmiddelenconcern Unilever zijn maandag akkoord gegaan met de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. Houders van 99,5 procent van de aandelen schaarden zich achter het plan. Daarmee heeft de onderneming een zeer belangrijke stap gezet in het versimpelen van de structuur.

 6. Nieuws 09 okt

  Herstel Britse economie na coronaklap hapert

  Onderwerpen: Groot-Britannië

  LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De economie van het Verenigd Koninkrijk is in augustus met 2,1 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Daarmee valt het herstel tegen, na de historische klap van de coronapandemie dit voorjaar.