1. Nieuws 05 nov

  Winkelverkopen in eurozone daalden in september

  Onderwerpen: Europa

  LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in september gedaald in vergelijking met augustus. Toen was nog sprake van een stijging. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat namen de verkopen met 2 procent af.

 2. Nieuws 05 nov

  Lufthansa heeft last van nieuwe lockdowns in Europa

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM, LUFTHANSA AG VNA O.N.

  KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa heeft nog altijd last van de coronacrisis. De vliegmaatschappij denkt dat het de huidige capaciteit moet verdubbelen als het de verliezen door de pandemie wil beperken, meldt het bedrijf in een handelsbericht. Een toenemend aantal Europese landen stelt weer lockdowns in om reisbewegingen en dus besmettingen te beperken, waardoor de goede cijfers door zomervakanties in het gedrang komen.

 3. Nieuws 04 nov

  Groene koersborden in Europa in afwachting van uitkomt VS

  Onderwerpen: Europa, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst gesloten. Ook elders in Europa was het sentiment positief. De handelssessie verliep grillig door de onzekerheid over de uitkomst van de verkiezingstwist in de Verenigde Staten. Ahold Delhaize stond in Amsterdam in de schijnwerpers na een handelsupdate.

 4. Nieuws 04 nov

  Ahold zakt in groene AEX, sentiment Europa positief

  Onderwerpen: levensmiddelen, Europa Gerelateerde instrumenten: AEX, Ahold Delhaize

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag duidelijk in het groen en ook elders in Europa was het sentiment positief. Op Beursplein 5 was er extra aandacht voor supermarktconcern Ahold Delhaize dat met cijfers kwam. De markten zijn nog altijd in afwachting van de uitkomst van de spannende race om het Witte Huis in de Verenigde Staten.

 5. Nieuws 04 nov

  Opnieuw krimp voor dienstensector eurozone

  Onderwerpen: Europa, dienstensector

  LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone, met bijvoorbeeld horeca, detailhandel en luchtvaart, is in oktober opnieuw gekrompen. Dat maakte de Britse marktonderzoeker Markit bekend op basis van definitieve cijfers.

 6. Nieuws 03 nov

  Stevige winsten op Europese beurzen

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. Beleggers hielden vooral de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de gaten, waar de Democraat Joe Biden in de peilingen aan kop gaat. De verwachting is dat als hij wordt verkozen er meer coronasteun komt voor de Amerikaanse economie. Op het Damrak vielen ook de cijfers van DSM in goede aarde.

 7. Nieuws 03 nov

  Europese beurzen zetten stap omhoog

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdag halverwege de dag nog altijd flink hoger. Een dag eerder wonnen de beurzen ook al terrein. Alle ogen zijn gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, waar de Democraat Joe Biden voorligt in de peilingen. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van AEX-bedrijf DSM goed ontvangen.

 8. Nieuws 02 nov

  Europese beurzen vinden weg omhoog

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen vonden maandag de weg omhoog, na een kwakkelend begin van de handelsdag. Beleggers wisten moed te putten uit positieve industriecijfers uit China en Europa. Ook werd uitgekeken naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op dinsdag. Op het Damrak ging PostNL in de uitverkoop, na tegenvallende kwartaalcijfers van het postbedrijf. Kiadis Pharma werd fors meer waard dankzij een overnamebod van de Franse farmaceut Sanofi.