1. Nieuws 01 okt

  Aantal uitkeringsaanvragen VS daalt weer

  Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

  WASHINGTON (AFN) - Vorige week hebben opnieuw 837.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er minder zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Daarmee wordt de daling van de afgelopen tijd voortgezet na een onverwachte stijging een week eerder. Het cijfer van die week werd bijgesteld tot 873.000, van een eerder gemelde 870.000.

 2. Nieuws 30 sep

  Voorlopige woningverkoop VS stijgt sterk

  Onderwerpen: Verenigde Staten

  WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in augustus met 8,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten. Daarmee was de stijging veel sterker dan verwacht.

 3. Nieuws 30 sep

  Krimp economie VS iets minder groot dan gedacht

  Onderwerpen: Verenigde Staten

  WASHINGTON (AFN) - De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal iets minder hard gekrompen dan eerder gedacht. Dat meldde de Amerikaanse overheid op basis van een derde raming. De neergang wordt nu geschat op 31,4 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een min van 31,7 procent. Het gaat wel nog altijd om de sterkste daling van het bruto binnenlands product (bbp) van 's werelds grootste economie sinds de metingen begonnen.

 4. Nieuws 30 sep

  'WTO keurt Europese importheffingen tegen VS goed'

  Onderwerpen: Europa, Verenigde Staten

  GENÈVE (AFN) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de Europese Unie toestemming gegeven om importheffingen in te stellen op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met die heffingen zou de EU verboden staatssteun door de Amerikanen aan luchtvaartconcern Boeing mogen vergelden.

 5. Nieuws 29 sep

  Wall Street lager op onzekerheid steunpakket VS

  Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag in de min geëindigd. Beleggers maken zich zorgen om het uitblijven van een nieuw steunpakket vanuit de Amerikaanse overheid aan. De olieprijs zakte ondertussen flink op angst dat de vraag de komende maanden relatief laag blijft vanwege een langzamere groei van de wereldeconomie dan eerder verwacht. Ook werd uitgekeken naar het debat tussen president Donald Trump en diens Democratische uitdager Joe Biden.

 6. Nieuws 29 sep

  Consumentenvertrouwen VS stijgt flink

  Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

  NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september fors gestegen. De toename, als gevolg van een rooskleuriger beeld van de economie en de banenmarkt, was de grootste in zeventien jaar. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

 7. Nieuws 29 sep

  Huizenprijzen grote steden VS stijgen weer

  Onderwerpen: huizenmarkt, Verenigde Staten

  NEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in juli met 0,55 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder toen de prijzen gelijk waren gebleven. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.

 8. Nieuws 29 sep

  Groothandelsvoorraden VS nemen toe

  Onderwerpen: Verenigde Staten

  WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,5 procent gestegen op maandbasis. Dat komt naar voren uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.