1. Nieuws 01 okt

  Stijging producentenprijzen eurozone vlakt af

  Onderwerpen: Europa

  LUXEMBURG (AFN) - De industriële producentenprijzen in de eurozone zijn in augustus minimaal gestegen, waarmee de afvlakking van de toename doorzet. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat stegen de prijzen die fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in augustus met 0,1 procent ten opzichte van de maand ervoor. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 2,5 procent gedaald.

 2. Nieuws 01 okt

  Europese Commissie start procedure tegen Londen om brexitwet

  Onderwerpen: Europa

  BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie begint een zogeheten inbreukprocedure tegen het Verenigd Koninkrijk vanwege de omstreden brexitwet die het land heeft aangenomen. Die interne marktwet is volgens voorzitter Ursula von der Leyen in strijd met afspraken in het met de Europese Unie gesloten terugtrekkingsverdrag, zei ze in een verklaring.

 3. Nieuws 30 sep

  'WTO keurt Europese importheffingen tegen VS goed'

  Onderwerpen: Europa, Verenigde Staten

  GENÈVE (AFN) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de Europese Unie toestemming gegeven om importheffingen in te stellen op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met die heffingen zou de EU verboden staatssteun door de Amerikanen aan luchtvaartconcern Boeing mogen vergelden.

 4. Nieuws 29 sep

  Rode koersenborden op Europese beurzen

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag na een kleine opleving toch in de min geëindigd. De situatie rond het coronavirus, dat in veel landen weer oplaait, zorgde voor wat onrust op de aandelenmarkten. Wereldwijd is het aantal coronadoden inmiddels boven de miljoen uitgekomen. Verder keken beleggers uit naar het debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische kandidaat Joe Biden.

 5. Nieuws 29 sep

  Wisselend beeld op Europese beurzen

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een wisselend beeld zien. Beleggers deden het rustig aan nadat er een dag eerder nog stevige winsten waren behaald. De aandacht bleef gericht op de ontwikkelingen rond het coronavirus, dat inmiddels wereldwijd meer dan een miljoen levens heeft geëist. Ook kijken beleggers nog uit naar het eerste grote tv-debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden.

 6. Nieuws 29 sep

  Economisch vertrouwen eurozone trager omhoog

  Onderwerpen: Europa

  BRUSSEL (AFN) - Het economisch vertrouwen in de eurozone is in september iets gegroeid ten opzichte van een maand eerder, maar in een trager tempo dan eerder. De vertrouwensindex van de Europese Commissie kwam uit op 91,1.

 7. Nieuws 28 sep

  Forse winsten op Europese beurzen

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten gesloten. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopjesjacht na de koersverliezen van vorige week. Op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal een uitblinker dankzij de verkoop van zijn Amerikaanse tak. Ook Galapagos was opnieuw in trek door positief nieuws over een medicijn van de biotechnoloog.

 8. Nieuws 28 sep

  Mooie plussen voor beurzen Europa

  Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag duidelijk omhoog. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopjesjacht na de koersverliezen van vorige week. Op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal een flinke stijger dankzij de verkoop van zijn Amerikaanse tak. Ook Galapagos was opnieuw in trek door positief nieuws over een medicijn van de biotechnoloog.

 9. Nieuws 25 sep

  Galapagos krijgt handelsvergunning voor reumamedicijn in EU

  Onderwerpen: biotechnologie, Europa Gerelateerde instrumenten: Galapagos

  MECHELEN (AFN) - De Europese Commissie heeft het middel filgotinib van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis. Jyseleca, zoals de merknaam van filgotinib luidt, is het eerste medicijn van het Nederlands-Belgische bedrijf dat door medicijntoezichthouders is goedgekeurd.