1. Nieuws 04 sep

  VDL en DSM gaan samen mondmaskers en filters maken in Nederland

  Onderwerpen: Nederland Gerelateerde instrumenten: DSM

  EINDHOVEN (AFN) - Industrieel concern VDL en speciaalchemiebedrijf DSM gaan samen medische mondkapjes en filters produceren in Nederland. Beide bedrijven investeren daar miljoenen euro in, maakten ze bekend. Samenwerkingsbedrijf Dutch PPE Solutions gaat produceren in Helmond en Geleen.

 2. Nieuws 31 aug

  DSM schrapt 200 arbeidsplaatsen in Nederland

  Onderwerpen: Nederland Gerelateerde instrumenten: DSM

  HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM snijdt in het personeelsbestand. Bij de onderneming verdwijnen wereldwijd 200 arbeidsplaatsen. In Nederland gaat het om 170 functies die verdwijnen. Deels zullen openstaande vacatures niet worden ingevuld. Ook personeel dat met pensioen gaat zal niet vervangen worden. Evengoed dreigt voor circa 100 medewerkers gedwongen ontslag.

 3. Nieuws 07 aug

  Eigenaar Miss Etam en Steps nu ook in Nederland failliet

  Onderwerpen: Nederland, faillissement

  AMSTERDAM (AFN) - Ook het Nederlandse deel van modewinkelconcern FNG, moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter, is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Volgens het bedrijf worden de kansen op een doorstart hierdoor groter, zo staat in een verklaring. De winkels blijven voorlopig open en werknemers worden doorbetaald door het UWV.

 4. Nieuws 07 aug

  Duitse industrie veert sneller op dan industrie in Nederland

  Onderwerpen: Duitsland, Nederland

  WIESBADEN (AFN) - De industriële productie in Duitsland trekt harder aan dan de productie in Nederland. Maar de oosterburen moeten ook uit een dieper dal klimmen als gevolg van de coronacrisis. Vergeleken met een jaar terug ligt de productie in beide landen nog steeds op een behoorlijk lager niveau. Dat laatste geldt ook voor Frankrijk en Spanje, waar vrijdag eveneens nieuwe industriecijfers werden gepubliceerd.

 5. Nieuws 17 jun

  ING gaat ook in Nederland besparen op externen

  Onderwerpen: Nederland Gerelateerde instrumenten: ING

  AMSTERDAM (AFN) - De kosten voor de inhuur van externe medewerkers bij ING in Nederland moeten tijdelijk met 20 procent omlaag. De ingreep is nodig om de bank door de coronacrisis te loodsen. Dat bevestigde ING na berichtgeving voor het Financieele Dagblad.

 6. Nieuws 16 jun

  Unilever wil in Nederland obligaties uitgeven voor ECB-voordeel

  Onderwerpen: Obligaties, Nederland Gerelateerde instrumenten: UNILEVER

  LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het was- en voedingsmiddelenconcern Unilever wil in Nederland obligaties uitgeven ook nadat het afscheid neemt van de Brits-Nederlandse structuur. De voornaamste motivatie is om onder het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) te blijven vallen. De ECB koopt alleen obligaties van bedrijven op die een financieringsentiteit in de Europese Unie hebben.

 7. Nieuws 02 jun

  Industrie Nederland krimpt nog sterker in mei

  Onderwerpen: Nederland

  ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is als gevolg van de coronacrisis in mei nog sterker gekrompen. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi).