Nieuws 03 sep

Winkelverkopen eurozone onverwacht ingezakt in juli

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in juli gedaald na de stijgingen in de voorgaande maanden toen sprake was van herstel van de coronacrisis. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. Er was juist gerekend op verdere groei van de detailhandelsverkopen.

Nieuws 03 sep

Economische activiteit eurozone zwakt af in augustus

Onderwerpen: Europa

LONDEN (AFN/RTR) - De economische activiteit in de eurozone is in augustus afgezwakt in vergelijking met juli, vooral omdat de gang van zaken in de dienstensector beduidend minder ging. Dat maakte de Britse marktonderzoeker Markit bekend. De cijfers geven aan dat het economisch herstel van de coronacrisis hapert.

Nieuws 02 sep

Stevige winsten op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers trokken zich onder meer op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street. Bedrijven in de chipsector stonden bij de winnaars. Toeleverancier aan de chipindustrie ASM International (ASMI) kroonde zich tot dagwinnaar in de hoofdindex in Amsterdam.

Nieuws 02 sep

Stevige winsten op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdag stevige winsten zien. De aanhoudende opmars op Wall Street, waar onder aanvoering van de Amerikaanse technologiebedrijven recordstanden werden bereikt, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Daarnaast werd onder meer uitgekeken naar het banencijfer van de Amerikaanse loonstrookverwerker ADP en het zogenoemde Beige Book van de Federal Reserve, die later op de dag verschijnen.

Nieuws 02 sep

'Coronacrisis onderstreept noodzaak Europese kapitaalmarkt'

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis heeft de noodzaak voor het creëren van een gezamenlijke kapitaalmarkt in de Europese Unie onderstreept. Dat schrijft vicepresident Luis de Guindos van de Europese Centrale Bank (ECB) samen met twee andere bestuursleden in een artikel. De kapitaalmarkt zou zorgen voor banen en groei in een duurzame economie.

Nieuws 02 sep

Europese producentprijzen weer iets omhoog

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in juli opnieuw gestegen, maar wel iets minder hard dan een maand eerder. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat stegen de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in juli met 0,6 procent ten opzichte van juni. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 3,3 procent gedaald.

Nieuws 01 sep

Europese beurzen winnen terrein

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen wonnen dinsdag terrein na de verliesbeurt een dag eerder. Een positief industriecijfer uit China wakkerde de hoop aan op een verder herstel van de op een na grootste economie ter wereld. In de eurozone nam de werkloosheid in juli verder toe, terwijl de inflatie in augustus voor het eerst sinds 2016 negatief was.

Nieuws 01 sep

Inflatie eurozone voor het eerst sinds 2016 negatief

Onderwerpen: inflatie, Europa

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De consumentenprijzen in de eurozone zijn in augustus licht gedaald vergeleken met een jaar eerder. Daardoor is de inflatie in het eurogebied voor het eerst sinds 2016 negatief geworden, op min 0,2 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Nieuws 01 sep

Werkloosheid eurozone stijgt door

Onderwerpen: Europa, werkloosheid

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is als gevolg van de coronacrisis in juli verder opgelopen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid uit op 7,9 procent tegen een bijgestelde 7,7 procent in juni. Wel was de stijging minder sterk dan waar economen op gerekend hadden.

Nieuws 31 aug

Europese beurzen zakken in het rood

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag in de min. Eerder op de dag waren er nog groene koersenborden. Op het Damrak stond Philips onder druk na het schrappen van een deel van een grote Amerikaanse order voor beademingsapparaten.