Nieuws 31 aug

'Opzeggen contract Philips door VS is negatief'

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: Philips Koninklijke

AMSTERDAM (AFN) - Het opzeggen van een groot deel van een eerdere bestelling voor 43.000 beademingsapparaten van Philips door de Amerikaanse overheid is negatief. Dat liet ING weten in een reactie. Philips levert nu in totaal 12.300 van die apparaten aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. De rest van het contract komt te vervallen.

Nieuws 31 aug

VS schrappen groot deel bestelling beademingsapparaten Philips

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: Philips Koninklijke

AMSTERDAM (AFN) - De Verenigde Staten schrappen een groot deel van een eerdere bestelling voor 43.000 beademingsapparaten van Philips door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. Philips levert nu in totaal 12.300 van die apparaten. De rest van het contract komt te vervallen.

Nieuws 30 aug

'Huawei heeft via de cloud nog toegang tot VS'

Onderwerpen: Verenigde Staten

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese tech- en telecomreus Huawei Technologies concentreert zich met het oog op de toekomst op zijn groeiende clouddiensten. De onderneming, die gebukt gaat onder Amerikaanse sancties vanwege vermeende spionagepraktijken, zou met haar cloudactiviteiten nog toegang hebben tot chips in de Verenigde Staten. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.

Nieuws 28 aug

Consumentenvertrouwen VS verder omhoog

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikanen in de economie is in augustus verder gestegen. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van definitieve cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.

Nieuws 28 aug

Groei consumentenuitgaven VS vlakt af

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn in juli met 1,9 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Nieuws 28 aug

Groothandelsvoorraden VS in juli vrijwel stabiel

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.

Nieuws 27 aug

Voorlopige woningverkoop VS verder gestegen

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in juli met 5,9 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

Nieuws 27 aug

Uitkeringsaanvragen VS dalen weer, maar nog wel boven miljoen

Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is vorige week met bijna 100.000 gedaald ten opzichte van een week eerder. In totaal deden iets meer dan 1 miljoen mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet.

Nieuws 27 aug

Economie VS daalde iets minder hard in tweede kwartaal

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal minder hard gekrompen dan eerder het geval leek. Dat meldt de Amerikaanse overheid op basis van een tweede raming. De neergang wordt nu geschat op 31,7 procent, waar eerder nog uit werd gegaan van een min van 32,9 procent. Het gaat wel nog altijd om de sterkste daling van het bruto binnenlands product (bbp) van 's werelds grootste economie sinds de metingen begonnen.

Nieuws 26 aug

Orders duurzame goederen VS flink omhoog

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in juli met 11,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.