Nieuws 14 aug

'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit'

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten en China stellen hun voor zaterdag geplande handelsgesprekken naar verluidt uit. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de videoconferentie wordt verschoven vanwege problemen met de planning. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Er zou in ieder geval nog geen nieuwe datum in de agenda zijn gezet.

Nieuws 14 aug

Industriële productie China neemt toe

Onderwerpen: China

PEKING (AFN) - De Chinese industriële productie is in juli toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, maar wat minder sterk dan voorzien. Dat bleek vrijdag uit gegevens van het nationale statistiekbureau.

Nieuws 13 aug

AkzoNobel past ook vierde fabriek in China aan

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: Akzo Nobel

AMSTERDAM (AFN) - Verfreus AkzoNobel maakt werk van het verduurzamen van zijn fabriek in de Chinese stad Guangzhou. Daarbij worden na het aanpassen van systemen nog louter verven en coatings op waterbasis geproduceerd. De fabriek in Guangzhou is de laatste van de vier Akzo-locaties in het land die de omschakeling maakt, aldus het bedrijf.

Column 12 aug IEXProfs.nl

Chinese banken helpen centrale bank in crisistijd

Door Fleur van Dalsem, Onderwerpen: Emerging Markets, China, People's Bank of China, De impact van het coronavirus

Chinese banken moeten meehelpen de coronacrisispijn te verlichten door bijvoorbeeld verplicht leningen de verstrekken aan kleine bedrijven. Maar aan deze maatschappelijke dienstplicht hangt op korte termijn wel een prijskaartje, aldus Fidelity.

Column 11 aug IEXProfs.nl

Chinees handelsoverschot schiet omhoog

Door IEXProfs Redactie, Onderwerpen: Emerging Markets, China, ING

De Chinese export was verrassend sterk in juli. Het handelsoverschot bereikte het hoogste niveau in vijf jaar, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

Nieuws 10 aug

Chinese producentenprijzen weer omlaag

Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese producentenprijzen zijn in juli opnieuw behoorlijk gedaald, vooral door lagere prijzen in de olie- en energiesector. Volgens het statistiekbureau daalden de prijzen die Chinese fabrikanten voor hun producten vragen vorige maand met 2,4 procent op jaarbasis.

Nieuws 07 aug

Chinees-Amerikaanse spanningen drukken op Wall Street

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen van start gegaan. Spanningen tussen de Verenigde Staten en China deden het sentiment weinig goed. President Donald Trump neemt met een nieuw decreet WeChat van de Chinese internetreus Tencent onder vuur, na eerdere aanvallen op de app TikTok van ByteDance. Een meevallend banenrapport van de Amerikaanse overheid bood weinig verlichting

Nieuws 07 aug

Techruzie VS en China drukt op beurzen

Onderwerpen: China, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine minnen zien. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Chinese techbedrijven zorgden voor enige terughoudendheid bij beleggers. Op het Damrak stond techinvesteerder Prosus daardoor onder druk. Beter dan verwachte exportcijfers uit China en Duitsland hielden de verliezen beperkt. Verder werd gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

Nieuws 07 aug

Nikkei lager door spanningen VS en China

Onderwerpen: China, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: TOKYO-Nikkei 225

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw lager geëindigd. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, door het verbod van Washington op transacties met de Chinese bedrijven achter de populaire apps TikTok en WeChat, zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag naar buiten wordt gebracht.

Nieuws 07 aug

Onverwachte en stevige groei van Chinese export

Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De export van China is in juli veel sterker toegenomen dan verwacht. De hervatting van de wereldwijde economische activiteit gaf de uitvoer een zetje. De invoer kromp juist onverwacht, volgens kenners een signaal dat het Chinese binnenlandse herstel aanhoudend kwetsbaar is. Ook de lagere grondstofprijzen zaten de import in de weg.