1. Nieuws 06 aug

  Toyota verwacht fiks lagere winst door coronacrisis

  Onderwerpen: autoindustrie

  TOKIO (AFN/RTR) - Het Japanse autoconcern Toyota heeft zijn operationele winst in het afgelopen kwartaal vrijwel weggevaagd zien worden door de coronapandemie. Door tijdelijke sluitingen van fabrieken en showrooms en de tik van de crisis voor het consumentenvertrouwen halveerden de autoverkopen van 's werelds grootste autofabrikant.

 2. Nieuws 04 aug

  Topman van automaker Ford vertrekt

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: Ford Motor Company

  DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Jim Hackett van autofabrikant Ford heeft besloten zijn functie neer te leggen. Hij wordt per 1 oktober opgevolgd door operationeel topman Jim Farley, maakte het Amerikaanse concern bekend.

 3. Nieuws 04 aug

  Lagere resultaten voor DSM door klap auto-industrie

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: DSM

  AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM heeft in het tweede kwartaal lagere resultaten behaald. Die zijn het gevolg van zwakkere prestaties bij de materialendivisie van het bedrijf, met veel klanten in de auto-industrie die stevig zijn getroffen door de coronacrisis.

 4. Nieuws 03 aug

  Ferrari verkoopt helft minder auto's door crisis

  Onderwerpen: autoindustrie

  MARANELLO (AFN/BLOOMBERG) - De beroemde Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft het in het tweede kwartaal beter gedaan dan de producenten van alledaagse personenauto's, die hun verkopen door de coronacrisis fors zagen kelderen. Toch voelt ook de maker van de luxe sportwagens de druk van de crisis. Ferrari verkocht de helft minder auto's en stelde zijn winstverwachtingen voor de rest van het jaar iets naar beneden bij.

 5. Nieuws 31 jul

  Fiat Chrysler beperkt verlies tot een miljard euro

  Onderwerpen: autoindustrie

  ROME (AFN/DPA) - De Italiaans-Amerikaanse autoproducent Fiat Chrysler Automobiles heeft in het tweede kwartaal het verlies beperkt tot ruim een miljard euro. Het bedrijf laat weten de coronacrisis inmiddels 'onder controle' te hebben. De vraag naar auto's is door de uitbraak van het coronavirus ingestort. In het eerste kwartaal van het jaar leed Fiat nog een verlies van 1,7 miljard euro.

 6. Nieuws 30 jul

  Ford voert winst flink op ondanks malaise in autobranche

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: Ford Motor Company

  DEARBORN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft ondanks de coronamalaise in de autowereld toch een forse kwartaalwinst in de boeken gezet. Het Amerikaanse concern dankt dat aan een miljardeninvestering van Volkswagen in Argo AI, een soort samenwerkingsverband waar wordt gewerkt aan technologie voor zelfrijdende auto's.

 7. Nieuws 30 jul

  Volkswagen moet vergoeding betalen, maar geen rente

  Onderwerpen: Alles over de rente, autoindustrie Gerelateerde instrumenten: VOLKSWAGEN AG VZO O.N., Volkswagen

  KARLSRUHE (AFN/DPA) - Volkswagen hoeft kopers van diesel-auto's geen zogeheten onrechtmatige rente terug te betalen. Daarnaast hebben eigenaren die al veel met hun auto hebben gereden geen recht meer op een vergoeding. Dat oordeelde het Federale Hof van Justitie in het Duitse Karlsruhe donderdag. Eigenaren van zogenaamde sjoemeldiesels van Volkswagen eisen in de zaak de hele aanschafwaarde van hun wagen terug.

 8. Nieuws 30 jul

  Verlieslatend Volkswagen mikt op winst in heel 2020

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: VOLKSWAGEN PREF, VOLKSWAGEN AG VZO O.N., Volkswagen

  WOLFSBURG (AFN) - Autoconcern Volkswagen heeft in de eerste zes maanden van het jaar een operationeel verlies van 800 miljoen euro geleden door de coronacrisis. Zowel fabrieken als showrooms in veel belangrijke markten gingen in die periode een tijd dicht. Toch denkt het Duitse bedrijf, waar behalve VW ook merken als Audi, Seat, Skoda, Bentley en Lamborghini onder vallen, in heel dit jaar winstgevend te kunnen zijn.

 9. Nieuws 29 jul

  Garmin verliest omzet door verminderde vraag uit auto-industrie

  Onderwerpen: autoindustrie Gerelateerde instrumenten: TOMTOM NV NAM. EO-,20

  SCHAUFFHAUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Navigatiespecialist Garmin verloor het afgelopen kwartaal omzet doordat de verkoop van elektronica voor auto's en vliegtuigen kelderde. Toch hield het Amerikaanse bedrijf zich goed staande. Dat komt onder meer doordat de fitnesstak profiteerde van een groeiende vraag naar onder meer fietsnavigatie.