1. Nieuws 07 jul

  Prijzen voor consument in juni harder gestegen

  Onderwerpen: Macro-indicator somber

  DEN HAAG (ANP) - Consumenten betaalden in juni 1,6 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen harder dan in mei. Vooral hogere prijzen voor kleding en tabak en een minder drastische daling voor brandstoffen duwden de inflatie omhoog.

 2. Nieuws 29 jun

  Producentenvertrouwen krabbelt op

  Onderwerpen: Macro-indicator somber

  DEN HAAG (AFN) - In juni waren industriële ondernemers opnieuw minder negatief. Het producentenvertrouwen ging van min 25,1 in mei naar min 15,1 in juni, zo bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 3. Nieuws 29 jun

  Producentenvertrouwen krabbelt iets op

  Onderwerpen: Macro-indicator somber

  DEN HAAG (AFN) - Door de coronacrisis daalde het producentenvertrouwen in april naar het laagste niveau sinds het begin van het onderzoek in 1985. In mei is het vertrouwen iets opgekrabbeld, zo komt naar voren uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 4. Nieuws 26 jun

  Consumentenvertrouwen VS valt iets tegen

  Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

  ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikanen in de economie is in juni toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Wel viel het cijfer lager uit dan bij een eerdere raming. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van definitieve cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.

 5. Nieuws 17 jun

  Online shoppende consument doet PostNL goed

  Onderwerpen: Macro-indicator somber Gerelateerde instrumenten: PostNL

  DEN HAAG (AFN) - Postbedrijf PostNL is veel positiever geworden over het lopende financiële jaar. Vanwege de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en bestellen ze ook meer online, wat de pakketbezorging goed deed. Tegelijkertijd viel veel brievenbuspost weg en moest PostNL extra maatregelen nemen om aan de corona-eisen te voldoen. Deondanks denkt het bedrijf nu dat het bedrijfsresultaat (ebit) "sterk hoger" uitvalt dan de eerdere verwachting.

 6. Nieuws 12 jun

  Consumentenvertrouwen VS loopt op

  Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

  ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikanen in de economie is in juni iets toegenomen ten opzichte van mei, toen ook al sprake was van een voorzichtig herstel na de klap in april als gevolg van de coronacrisis. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van voorlopige cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.