Nieuws 21 jul

'Openingswinst voor beurzen na EU-akkoord herstelfonds'

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting hoger beginnen. Het Europese akkoord over het coronaherstelfonds zorgt voor opluchting bij beleggers. Op het Damrak kwamen uitzender Randstad en vastgoedfonds Wereldhave met kwartaalberichten.

Nieuws 20 jul

'China denkt aan vergelding als Europa Huawei in de ban doet'

Onderwerpen: China, Europa

PEKING (AFN) - De Chinese overheid overweegt met vergeldingsmaatregelen te komen richting twee grote Europese fabrikanten van netwerkapparatuur, Nokia en Ericsson, als meer Europese landen besluiten om apparatuur van Huawei in de ban te doen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant zou Peking denken aan strenge exportcontroles, waardoor het veel moeilijker zou worden voor Nokia en Ericsson om producten die ze in China maken naar andere landen uit te voeren.

Nieuws 20 jul

'Philips en EU-top in focus op Damrak'

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX, Philips Koninklijke

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting vrijwel vlak beginnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. De blik blijft gericht op de EU-top over het coronaherstelfonds die na een moeizaam overleg in het weekeinde later op de dag wordt voortgezet. Op het Damrak gaat de aandacht uit naar zorgtechnologiebedrijf Philips, dat met cijfers kwam.

Nieuws 17 jul

Inflatie eurozone bevestigd op 0,3 procent

Onderwerpen: inflatie, Europa

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 0,3 procent op jaarbasis, tegen 0,1 procent een maand eerder. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer. Het percentage nu kwam overeen met het eerder gepubliceerde cijfer. Daar werd door kenners ook rekening mee gehouden.

Nieuws 17 jul

Bouwproductie eurozone veert op na coronadip

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in mei sterk gestegen na de dip in de maanden maart en april als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.

Nieuws 17 jul

Ericsson klaar om apparatuur Huawei in heel Europa te vervangen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Ericsson B, ALTICE EUROPE N.V.

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Ericsson kan in het gat stappen wanneer naast het Verenigd Koninkrijk meer Europese landen besluiten om apparatuur van Huawei te weren uit hun 5G-netwerken. Dat zei financieel directeur Carl Mellander tegen persbureau Bloomberg in een toelichting op de kwartaalcijfers van de netwerkleverancier.

Nieuws 16 jul

EU-hof: Amerikaanse privacybescherming EU-burgers onvoldoende

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Facebook

LUXEMBURG (AFN) - Het Europees Hof van Justitie vindt dat de persoonsgegevens die bedrijven vanuit Europa naar de Verenigde Staten sturen minder goed zijn beschermd dan in de Europese Unie. Het hof heeft het zogenoemde Privacy Shield uit 2016 nietig verklaard, de regeling waarmee de Europese Commissie toestemming geeft voor het doorgeven van persoonsgegevens naar de VS.

Nieuws 16 jul

Handel eurozone in mei hard geraakt door coronacrisis

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (ANP) - De export uit de eurozone is in mei sterk afgenomen vanwege de maatregelen in veel landen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat was sprake er van een daling van de export met 29,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ook de handel tussen de eurolanden zelf kromp sterk.

Nieuws 15 jul

Europese beurzen in de lift

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zaten woensdag in de lift. Positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna zorgden voor een hoopvolle stemming op de beursvloeren. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van navigatiespecialist TomTom in de smaak bij beleggers. Chipmachinefabrikant ASML moest juist terrein prijsgeven na publicatie van kwartaalresultaten.

Nieuws 15 jul

Positieve handelsdag op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen kenden woensdag een goede handelsdag, geholpen door positieve testresultaten met een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van navigatiespecialist TomTom in de smaak bij beleggers. Chipmachinefabrikant ASML moest juist terrein prijsgeven na publicatie van kwartaalresultaten.