Nieuws 16 jul

Winkelverkopen VS verder gestegen in juni

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De winkelverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni verder gestegen, na de stevige plus een maand eerder. Volgens de Amerikaanse overheid namen de detailhandelsverkopen vorige maand met 7,5 procent toe in vergelijking met mei, toen een herziene stijging van van 18,2 procent was te zien.

Nieuws 15 jul

Fed: tekenen van economisch herstel van corona in VS

Onderwerpen: Federal Reserve, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - In de Verenigde Staten waren aan het begin van deze maand tekenen van herstel van de coronacrisis te zien door de versoepeling van de lockdownmaatregelen. Dat schrijft de Federal Reserve in het zogeheten Beige Book, een rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.

Nieuws 15 jul

Sterkste stijging industriële productie VS in juni sinds 1959

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in juni met 5,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Federal Reserve. Het gaat om de sterkste maandelijkse productiestijging sinds 1959. De Amerikaanse industrie profiteerde van de versoepeling van de lockdownmaatregelen, waardoor fabrieken weer de deuren openden.

Nieuws 15 jul

Importprijzen VS gestegen in juni

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn juni met 1,4 procent toegenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Nieuws 14 jul

'Wall Street hoger na cijfers grote banken VS'

Onderwerpen: banken, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een hogere opening. Daarmee lijkt het sentiment weer wat te herstellen na de koersdalingen aan het slot van de handel op maandag. Beleggers op Wall Street verwerken kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken en Delta Air Lines. Daarmee is het kwartaalcijferseizoen in New York geopend.

Nieuws 14 jul

Grote banken VS trekken miljarden uit tegen kredietverliezen

Onderwerpen: banken, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo trekken vele miljarden dollars uit om eventuele verliezen op leningen door de coronacrisis op te vangen. Daardoor werd de winstgevendheid in het tweede kwartaal gedrukt. Wel werd goede zaken gedaan op de financiële markten door de onrust op de beurzen en de rally van de afgelopen tijd.

Nieuws 14 jul

Inflatie VS trok aan in juni

Onderwerpen: inflatie, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in juni uitgekomen op 0,6 procent op jaarbasis, tegen 0,1 procent in april. Dat maakte de Amerikaanse overheid bekend.

Nieuws 09 jul

'VS willen contractverbod voor bedrijven met banden met Huawei'

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering komt deze week met een plan voor regelgeving die de Amerikaanse overheid verbiedt om goederen of diensten af te nemen van bedrijven die producten gebruiken van Huawei en vier andere Chinese firma’s. Dat zegt een bron in Washington tegen persbureau Reuters.

Nieuws 09 jul

Groothandelsvoorraden VS gedaald in mei

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.

Nieuws 08 jul

'Wirecard op radar Justitie VS'

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: ADYEN NV

NEW YORK (AFN) - Het Duitse fintechbedrijf Wirecard wordt door Justitie in de Verenigde Staten strafrechtelijk onderzocht. Het bedrijf zou een cruciale rol hebben gespeeld in frauduleuze bankpraktijken bij een onlinemarktplaats voor marihuana. Met de kwestie zou een bedrag van 100 miljoen dollar zijn gemoeid, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.