Nieuws 15 jul

Europese Commissie verliest Ierse belastingzaak Apple

Onderwerpen: Ierland, Europa Gerelateerde instrumenten: Apple, APPLE INC.

LUXEMBURG (AFN) - De Europese Commissie heeft in 2016 ten onrechte de Ierse regering gelast 13 miljard euro 'achterstallige' belasting van de Amerikaanse techgigant Apple te innen, plus rente. Dat oordeelt het Gerecht van de Europese Unie in een zaak die Ierland en Apple hadden aangespannen. Zij eisten nietigverklaring van het commissiebesluit en dat doet het gerecht nu.

Nieuws 14 jul

Beurzen Europa doen stap terug

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag in de min. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. Beleggers zijn nog altijd bevreesd vanwege het rondwarende coronavirus. Verschillende landen en regio's scherpen de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan aan.

Nieuws 14 jul

Coronazorgen drukken op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden dinsdag een stap terug na de recente opmars. De nieuwe coronamaatregelen in de Amerikaanse staat Californië, waar onder meer alle cafés dicht moeten, zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo, die later op de dag bekend worden gemaakt.

Nieuws 14 jul

Productie industrie eurozone toont herstel in mei

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De productie in de industrie van de eurozone is in mei toegenomen, geholpen door de versoepeling van de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Volgens het Europese statistiekbureau steeg de productie met 12,4 procent in vergelijking met april.

Nieuws 13 jul

Europese beurzen winnen opnieuw terrein

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag opnieuw terrein. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en waren optimistisch gestemd aan het begin van het cijferseizoen. Op het Damrak viel een onverwacht handelsbericht van verfconcern AkzoNobel in de smaak bij investeerders.

Nieuws 10 jul

Industriecijfers geven Europese beurzen zetje omhoog

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uitgegaan. Verrassend positieve cijfers over de industrie in Italië en Frankrijk gaven hoop op economisch herstel van de coronacrisis in Europa. Tegelijkertijd houden beleggers de wereldwijde toename van het aantal coronabesmettingen in de gaten en spelen op de achtergrond discussies over het EU-herstelfonds.

Nieuws 10 jul

Voorzichtige plussen op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine plussen zien na de recente verliesbeurten. Beleggers bleven echter voorzichtig door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel.

Nieuws 10 jul

Carlsberg merkt voorzichtig herstel biervraag in West-Europa

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Heineken Hld.

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense bierbrouwer Carlsberg zag in juni de eerste tekens van herstel bij zijn bierverkopen in West-Europa. Dit dankzij versoepelingen van de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus en goed weer in juni. In China spreekt het concern zelfs van een "sterk" herstel. Toch verliep het merendeel van de afgelopen drie maanden dramatisch met kelderende biervolumes in veel belangrijke afzetmarkten.

Nieuws 10 jul

'Europees luchtverkeer op 15 tot 20 procent van normaal niveau'

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het herstel van het Europese luchtvaartverkeer gebeurt zeer geleidelijk, waarbij niemand weet hoe de situatie er over een paar maanden of over een paar jaar uit zal zien. Dat zei de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari in een interview met de Franse zender CNews. Hij repte over een huidig niveau van de activiteiten van 15 tot 20 procent ten opzichte van normaal.

Nieuws 09 jul

Gemengd beeld op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa Gerelateerde instrumenten: AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien na de recente verliesbeurten. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse technologiegraadmeter Nasdaq. De aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten zorgde daarbij voor terughoudendheid.