Nieuws 14 jul

Vakbonden KLM eisen gesprek met Hoekstra

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN) - Vakbonden FNV, CNV en VNC willen dat minister Wopke Hoekstra van Financiën opheldering geeft over zijn voorwaarden voor de miljardensteun aan KLM. De bonden ageren al langer tegen de eisen die de regering stelde. Ze zijn boos dat van werknemers een tot in details uitgewerkt loonoffer wordt gevraagd, terwijl dit normaal gesproken een zaak is die de werkgever met het personeel aan de cao-tafel moet kortsluiten.

Nieuws 13 jul

Ruim 2400 aanmeldingen voor vrijwillige vertrekregeling KLM

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

AMSTELVEEN (AFN) - Ruim 2400 medewerkers van KLM hebben zich aangemeld voor de vrijwillige vertrekregeling bij de luchtvaartmaatschappij. Met die regeling hoopte het bedrijf gedwongen ontslagen als gevolg van de coronacrisis zo veel mogelijk te beperken. Waarschijnlijk is het aantal aanmeldingen niet genoeg om een grote ontslagronde te voorkomen.

Nieuws 13 jul

Groen licht Brussel voor staatssteun aan KLM

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie geeft goedkeuring aan het steunpakket van de Nederlandse overheid aan luchtvaartmaatschappij KLM ter waarde van 3,4 miljard euro. In juni werd bekend dat het kabinet KLM te hulp schiet om de coronacrisis te doorstaan.

Nieuws 09 jul

Formeel bezwaar vakbonden over voorwaarden staatssteun KLM

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN) - Vakbonden bij KLM, waaronder cabinebond VNC, hebben in een gezamenlijke brief bij de Europese Commissie formeel bezwaar gemaakt tegen de eisen die de Nederlandse staat als voorwaarden voor steun aan KLM stelt. Het steunpakket van 3,4 miljard euro voor de luchtvaartmaatschappij ligt momenteel ter goedkeuring in Brussel.

Nieuws 09 jul

'Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd'

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM, Boeing Company

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - De 777x van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing komt waarschijnlijk niet op de markt in 2021. Dat meldt Emirates, dat meer dan honderd van de vliegtuigen heeft besteld. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai overweegt om een deel van bestelling om te zetten naar de kleinere 787 Dreamliner.

Nieuws 08 jul

Airbus sleepte in juni geen nieuwe orders binnen

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: AIRBUS

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het is de Europese vliegtuigmaker Airbus afgelopen maand niet gelukt om nieuwe orders binnen te slepen. Juni was daarmee de derde maand dit jaar dat het bedrijf geen deal wist te sluiten, zo bleek uit een update van het bedrijf.

Nieuws 08 jul

36.000 banen op de tocht bij United Airlines

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines dreigen in de Verenigde Staten 36.000 banen te verdwijnen als na september de Amerikaanse overheid stopt met loonsubsidies. Dat komt neer op 45 procent van het personeelsbestand.

Nieuws 06 jul

'AF-KLM staat voor aanzienlijke kostenreductie'

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM staat voor een aanzienlijke vermindering van het aantal werknemers. Volgens ING zal de reductie van het aantal arbeidsplaatsen bij Air France, inclusief HOP, met 17,5 procent tegen 2022 helpen met het verminderen van de kostenbasis.

Nieuws 03 jul

Hoekstra: Kamer spreekt zichzelf tegen over Air France-KLM

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Air France-KLM

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer spreekt zichzelf tegen door wel meer inspraak te willen bij Air France-KLM, maar geen extra aandelen te willen kopen zolang het bedrijf bonussen uitkeert aan de top. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Hij spreekt van een mogelijk dilemma . "Als dat zich voordoet, dan zal ik daarover met de Kamer in gesprek moeten."

Nieuws 02 jul

'Boeing trekt stekker uit 'Jumbo Jet' 747'

Onderwerpen: luchtvaart Gerelateerde instrumenten: Boeing Company

SEATTLE (AFN) - Vliegtuigfabrikant Boeing stopt met het maken van zijn toestellen van het type 747, die vanwege zijn gigantisch omvang ook wel bekend stonden als Jumbo Jets. Het Amerikaanse concern heeft dit niet openlijk bekendgemaakt, maar de beslissing valt tussen de regels door te lezen in formele statements. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.