Nieuws 27 mrt

Consumentenvertrouwen VS iets lager

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.

Nieuws 27 mrt

Frans consumentenvertrouwen licht gedaald

Onderwerpen: Macro-indicator somber

CORONAVIRUSPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in maart licht gedaald. Dat meldde het Franse statistiekbureau. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het onderzoek grotendeels werd uitgevoerd voordat omvangrijke maatregelen werden aangekondigd om de coronapandemie in te dammen.

Nieuws 23 mrt

Consumentenvertrouwen eurozone krijgt flinke knauw

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Europa

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in maart flink verslechterd door alle paniek rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Volgens voorlopige cijfers van de Europese Commissie is het sentiment terug op het niveau van ruim vijf jaar geleden.

Nieuws 20 mrt

CBS merkt nog geen coronadip in consumentenvertrouwen

Onderwerpen: Macro-indicator somber

DEN HAAG (AFN) - Het Nederlandse consumentenvertrouwen voor de maand maart vertoont een stabiel beeld, ondanks de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt de graadmeter uit op hetzelfde niveau als in februari.

Nieuws 19 mrt

Zelfbedieningsgroothandels ook open voor consument

Onderwerpen: Macro-indicator somber Gerelateerde instrumenten: Sligro

AMSTERDAM (AFN) - Zelfbedieningsgroothandels zoals die van de Sligro en de Makro openen in de loop van donderdag tijdelijk hun deuren voor de consument. Dat meldt het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven. Het opengooien van de winkels, die doorgaans alleen voor bedrijven open zijn, maakt deel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte.

Nieuws 13 mrt

Consumentenvertrouwen VS gedaald in maart

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.

Nieuws 25 feb

Consumentenvertrouwen VS licht omhoog

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari licht gestegen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

Nieuws 20 feb

Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Europa

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in februari verbeterd ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.

Nieuws 20 feb

Consumentenvertrouwen vrijwel onveranderd

Onderwerpen: Macro-indicator somber

DEN HAAG (AFN) - Het consumentenvertrouwen in Nederland blijft deze maand vrijwel onveranderd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nieuws 14 feb

Consumentenvertrouwen VS neemt verder toe

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.