Nieuws 08 jan

Olievoorraden VS onverwacht toegenomen

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: Royal Dutch Shell A

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht toegenomen. Volgens het Amerikaanse energiebureau EIA namen de voorraden met 1,2 miljoen vaten toe tot 431,1 miljoen vaten.

Nieuws 08 jan

Banengroei bedrijfsleven VS flink omhoog

Onderwerpen: Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in december veel sterker uitgevallen dan verwacht. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de groei uit op 202.000 banen, terwijl economen in doorsnee op een stijging met 160.000 hadden gerekend.

Nieuws 07 jan

Groei dienstensector VS trekt aan

Onderwerpen: Verenigde Staten, dienstensector

NEW YORK (AFN) - De groei van de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in december aangetrokken in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde onderzoeksinstituut ISM.

Nieuws 07 jan

Fabrieksorders VS gedaald

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in november met 0,7 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Nieuws 07 jan

Handelstekort VS slinkt

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in november geslonken tot het laagste niveau in drie jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht.

Nieuws 07 jan

'AMG dringt risico's uitbreiding VS terug'

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AMG

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) dringt de risico's van zijn uitbreiding in de Verenigde Staten terug met een nieuw recyclingcontract. Dat stellen analisten van ING na de bekendmaking van de overeenkomst.

Nieuws 07 jan

AMG tekent recyclingcontract in Noord-Amerika

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AMG

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat gebruikte katalysatoren van een olieraffinaderij in Noord-Amerika recyclen. Dochteronderneming AMG Vanadium heeft daarvoor een meerjarig contract getekend met een "grote" exploitant van een raffinaderij, aldus het bedrijf.

Nieuws 06 jan

Groei dienstensector VS trekt aan

Onderwerpen: Verenigde Staten, dienstensector

NEW YORK (AFN) - De groei van de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in december toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde onderzoeksinstituut Markit op basis van definitieve cijfers.

Nieuws 06 jan

'China tekent handelsdeal met VS op 15 januari'

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is bereid om het fase 1-handelsakkoord met de Verenigde Staten op 15 januari te ondertekenen. De Chinese vicepremier Liu He vliegt dan naar Washington om een krabbel onder de voorlopige handelsdeal te zetten, meldden ingewijden tegen Chinese media.

Nieuws 06 jan

'Exportvergunning ASML opgeschort na druk VS'

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: ASML

WASHINGTON (AFN) - Een exportvergunning voor chipmachinefabrikant ASML naar China werd door Nederland opgeschort na sterke druk vanuit de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het ging om een vergunning voor de levering van de modernste chipmachines van het Nederlandse bedrijf.