Nieuws 22 dec

China belooft lastenverlichting voor bedrijven

Onderwerpen: China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China wil de lasten voor particuliere bedrijven verlagen. Verder zet Peking de deur open voor investeringen in sectoren als olie en gas, telecommunicatie en spoorwegen. De stap maakt onderdeel uit van een plan van China om oude handelsroutes nieuw leven in te blazen.

Nieuws 22 dec

Trump: doorbraak in gesprekken over handelsdeal met China

Onderwerpen: China, Donald Trump

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten en China ondertekenen binnenkort de zogeheten fase 1 van een handelspact. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Florida gezegd. "We hebben net een doorbraak bereikt over het handelsakkoord en zullen dat binnenkort ondertekenen", aldus Trump.

Nieuws 20 dec

Vopak rondt Chinese desinvestering af

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: Vopak, HAL Trust

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft de desinvestering van een belang van 49 procent in de joint venture Vopak SDIC Yangpu Terminal in het Chinese Hainan afgerond. Dat bleek vrijdag.

Nieuws 19 dec

Chinese verkopen geven Nike steun in de rug

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: Nike

BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportmerk Nike heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en winst opgevoerd. Groot China blijft de belangrijkste groeimarkt van het Amerikaanse bedrijf, maar ook in de rest van de wereld was er nog flink wat groei. De thuismarkt Noord-Amerika stelde enigszins teleur.

Nieuws 18 dec

In China gemaakte Tesla mogelijk goedkoper

Onderwerpen: China

SHANGHAI (AFN) - Tesla overweegt de prijzen voor auto's die in China gemaakt worden te verlagen. Bronnen vertellen aan persbureau Bloomberg dat de Tesla Model 3, die in het Aziatische land van de band rolt, ruim een vijfde goedkoper kan worden. Daarmee wil de maker van elektrische auto's potentiële kopers lokken in de grootste automarkt ter wereld.

Nieuws 18 dec

'Chinees makelaarsplatform mikt op beursgang'

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: PROSUS

PEKING (AFN) - Het Chinese online makelaarsplatform Beike Zhaofang mikt op een beursgang, waarbij minimaal 1 miljard dollar moet worden opgehaald. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Nieuws 15 dec

China schort extra heffingen VS-producten op

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/RTR) - China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.

Nieuws 13 dec

China: overeenkomst met VS over handel

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben overeenstemming bereikt over de tekst van een voorlopige handelsdeal. Dat verklaarde de Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, op een persconferentie in Peking. Hij zei dat de twee economische grootmachten grote vooruitgang hebben geboekt bij een zogenoemde 'fase 1-handelsdeal', die de opmaat moet worden voor een breder handelsakkoord. De VS hebben volgens de viceminister beloofd om tarieven op Chinese goederen te schrappen.

Nieuws 13 dec

'Persconferentie over handel VS-China op til'

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN) - Chinese overheidsfunctionarissen geven vrijdagmiddag (Nederlandse tijd) een persconferentie over handel tussen de Verenigde Staten en China. Daarover zijn journalisten van de Chinese staatskrant Global Times ingeseind, meldt het Engelstalige dagblad op Twitter.

Nieuws 12 dec

Trump: VS dicht bij 'grote deal' met China

Onderwerpen: China, Verenigde Staten, Donald Trump

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zijn heel dicht bij een grote handelsdeal met China. Dat liet president Donald Trump weten op Twitter. Volgens Trump willen beide partijen graag een handelsovereenkomst sluiten.